Vérnarancsos és mákos muffin

2015-12-03
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Kitűnő ízharmónia, citrusos, savanykás ízű tökéletes muffincsok.

Ezeket szerezd be:

  • 5 evőkanál olaj
  • 300g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál mák
  • 175g porcukor
  • 200ml tej
  • 2 vérnarancs héja és leve
  • 140g kristálycukor

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és enyhén vajazzuk ki a muffinsütőnket. Keverjük össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport és a mákot egy nagy keverőtálban. Egy másik tálban habverővel dolgozzuk össze az olajat, tejet, tojást, és egy vérnarancs héját és levét. 

2. lépés

Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz, és éppen csak alig keverjük össze egy villával a keveréknek darabosnak kell lennie. Kanalazzuk a keveréket a formákba és süssük 10-12 percig, amíg enyhén megpirul.

3. lépés

Amíg a muffin sül, keverjük össze a maradék reszelt narancshéjat, a kristálycukrot egy kis tálban, majd adjuk hozzá a maradék vérnarancslevet.

4. lépés

Hagyjuk a muffint hűlni 2 percig, majd tegyük át egy rácsrantsük le a mázzal a muffinokat, majd hagyjuk állni 5 percig.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 726 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    258 kcal
  • Fehérje

    4g
  • Szénhidrát

    46g
  • Zsír

    6g
  • Cukor

    28g
  • 0.4g