Sült sárgarépa

2012-09-30
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ki kóstolta már a sült sárgarépát? Elsőnek azt hittem, hogy valami borzasztó dolog jön ki a végén, de kellemesen csalódtam.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg Sárgarépa
  • 5 dkg Vaj
  • Csipetnyi reszelt Szerecsendió

1. lépés

A friss répát megmossuk, megtisztítjuk. A vastagabb típusokat hosszában kettévágjuk, a vékonyokat hagyhatjuk egészbe. Előveszünk egy tűzálló tálat vagy tepsit, amit kivajazunk. Erre helyezzük a répákat.

2. lépés

Sóval és szerecsendióval megszórjuk a tetejét és rájuk morzsolunk még egy kevés vajat. Alufóliával lefedjük a tetejét és körülbelül 20 percen keresztül sütjük a sütőben. Akkor lesz jó, ha szépen megpuhul a sárgarépa.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

7 258 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Fokhagymás parajköret

  • Sárgarépaköret sültekhez

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    288 kcal
  • Összes Zsír

    21,3 g
  • Koleszterin

    54 mg
  • Szénhidrát

    24,5 g
  • Cukor

    12,2 g
  • Fehérje

    2,6 g