Sült sárgarépa
2012-09-30- Típus: Keményítő nap, Zöldségköretek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ki kóstolta már a sült sárgarépát? Elsőnek azt hittem, hogy valami borzasztó dolog jön ki a végén, de kellemesen csalódtam.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Sárgarépa
- 5 dkg Vaj
- Csipetnyi reszelt Szerecsendió
- Só
1. lépés
A friss répát megmossuk, megtisztítjuk. A vastagabb típusokat hosszában kettévágjuk, a vékonyokat hagyhatjuk egészbe. Előveszünk egy tűzálló tálat vagy tepsit, amit kivajazunk. Erre helyezzük a répákat.
2. lépés
Sóval és szerecsendióval megszórjuk a tetejét és rájuk morzsolunk még egy kevés vajat. Alufóliával lefedjük a tetejét és körülbelül 20 percen keresztül sütjük a sütőben. Akkor lesz jó, ha szépen megpuhul a sárgarépa.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
7 258 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
288 kcal -
Összes Zsír
21,3 g -
Koleszterin
54 mg -
Szénhidrát
24,5 g -
Cukor
12,2 g -
Fehérje
2,6 g