Kapros-joghurtos gombasaláta

2012-06-07
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ha van otthon friss gombánk, akkor érdemes ezzel a recepttel próbálkozni. 90 napos diétánál is ajánlott a fogyasztása.

Ezeket szerezd be:

  • 80 dkg Csiperkegomba
  • 4 dl Joghurt
  • 1 cl Ecet
  • 1 csokor Kapor
  • 1 cl Citromlé
  • Őrölt Fehér bors

1. lépés

Elővesszük a gombát, megmossuk jó alaposan, mert nem tudjuk ki és milyen módon fogdosta össze. Megtisztítjuk, majd felvágjuk vékony kis szeletekre.

2. lépés

Ha a gomba szeletelésével végeztünk, feltesszük a gombákat főni. A vízbe beletesszük az 1 dl ecetet és enyhén megsózzuk. Ha a gomba megfőtt, akkor vegyük le a tűzről és hagyjuk a gombát kb. 30 percig a levében. Azért ne szűrjük le egyből, mert így jobb íze lesz.

3. lépés

Amíg a gombát pihentetjük, addig haladunk tovább. A csokor kapor felét felvágjuk és összekeverjük a joghurttal. Közben hozzáadjuk az őrölt fehér borsot is és a citromlét is. Az így elkészített salátaöntetet összekeverjük a leszűrt gombákkal, tetejét megszórjuk a maradék kaporral, majd betesszük a hűtőbe. A cél itt is az, mint a saláták egy részénél: lehűteni. Ez nálam kb. 1 óra.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 644 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

  • Sült citromos pisztráng

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    248 kcal
  • Összes Zsír

    4,1 g
  • Koleszterin

    12 mg
  • Szénhidrát

    30,6 g
  • Cukor

    21,3 g
  • Fehérje

    24,9 g