Pizza kelesztés nélkül

2014-02-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Ha hirtelen ötlettől vezérelve pizzát szeretnénk készíteni a szokásos kelesztéssel és dagasztással járó macera nélkül, akkor készítsük így, gyorsan :)
Hűtőtakarítás, maradék újrahasznosítás esetén is partnerünk lesz!

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg vaj vagy olaj
  • 2 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 2 ek. natúr joghurt vagy ennek híján tejföl
  • 1 csapott tk. só
  • 2 kk. 10.%-os ecet
  • Nálam még került a tésztába oregáno és aszalt paradicsom is, amit még nyáron készítettem
  • Feltét:
  • Bármi, amit a megszokott pizza elbír

1. Lépés

Egy tálba a liszthez adjuk a sót.  A tejet meglangyosítjuk és belekeverjük a cukrot, majd azt is a liszthez adjuk.
Hozzákeverjük az olajat és a joghurtot vagy tejfölt is, végül az ecetet is beletesszük, majd összedolgozzuk.
Persze, nyugodtan tehettek bele oregánot is és, akinek van otthon aszalt paradicsom, azt se hagyja ki :)

2. Lépés

Pihentetjük kb. 20 percet, ennyit igazán kibírunk, sőt ez idő alatt a feltét is összedobható ill. előkészíthető.
Miután pihent a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk. Két kerek vagy egy nagy tepsire való adag jön ki belőle.

3. Lépés

Lekenjük a kedvenc szószunkkal, rákerül a feltét és ezután mehet is az olajjal kikent formába/tepsibe és a sütőbe.
175 C°-os, előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt készre sütjük.
5 perc pihenő után melegen tálaljuk :)

Fogás: Cimkék: , , Hozzávalók: , , , , , , ,

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,262 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizza sok zöldséggel és sajttal

  • Sonkás-gombás-mozzarellás pizzaszelet

  • Pizza con prosciutto funghi e formaggio

  • Sonkás-zöldséges-szalámis pizza

  • Sonkás-gombás-olívabogyós pizza

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    489 kcal
  • Zsír

    12.3g
  • Szénhidrát

    80.4g
  • Fehérje

    12.6g
  • Koleszterin

    32mg
  • Cukor

    4.1g