Pizza kelesztés nélkül
2014-02-25- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 55 perc
Ha hirtelen ötlettől vezérelve pizzát szeretnénk készíteni a szokásos kelesztéssel és dagasztással járó macera nélkül, akkor készítsük így, gyorsan :)
Hűtőtakarítás, maradék újrahasznosítás esetén is partnerünk lesz!
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg liszt
- 5 dkg vaj vagy olaj
- 2 dl tej
- 1 tk cukor
- 2 ek. natúr joghurt vagy ennek híján tejföl
- 1 csapott tk. só
- 2 kk. 10.%-os ecet
- Nálam még került a tésztába oregáno és aszalt paradicsom is, amit még nyáron készítettem
- Feltét:
- Bármi, amit a megszokott pizza elbír
1. Lépés
Egy tálba a liszthez adjuk a sót. A tejet meglangyosítjuk és belekeverjük a cukrot, majd azt is a liszthez adjuk.
Hozzákeverjük az olajat és a joghurtot vagy tejfölt is, végül az ecetet is beletesszük, majd összedolgozzuk.
Persze, nyugodtan tehettek bele oregánot is és, akinek van otthon aszalt paradicsom, azt se hagyja ki :)
2. Lépés
Pihentetjük kb. 20 percet, ennyit igazán kibírunk, sőt ez idő alatt a feltét is összedobható ill. előkészíthető.
Miután pihent a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk. Két kerek vagy egy nagy tepsire való adag jön ki belőle.
3. Lépés
Lekenjük a kedvenc szószunkkal, rákerül a feltét és ezután mehet is az olajjal kikent formába/tepsibe és a sütőbe.
175 C°-os, előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt készre sütjük.
5 perc pihenő után melegen tálaljuk :)
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
4 494 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
489 kcal -
Zsír
12.3g -
Szénhidrát
80.4g -
Fehérje
12.6g -
Koleszterin
32mg -
Cukor
4.1g