Pezsgő sorbet recept
2012-04-02- Típus: Sorbet receptek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ezeket szerezd be:
- 2 dl peszgő
- 1 csésze fehér kristálycukor
- 1 evőkanál könnyű kukorica szirup
- 1 citrom és grapefruit héja
- 2 dl grapefruitlé
- 0,5 dl frissen facsart citromlé
Elkészítés:
1. Egy fazékba öntjük a pezsgőt, a cukrot, a kukorica szirupot, és belereszeljük a gyümölcsök héját. Forraljuk magas hőfokon, hogy a cukor teljesen feloldódjon, aztán vegyük le a tűzről.
2. Szűrjük le a folyadékot egy rozsdamentes acél tálba (ez segít gyorsabban lehűlni), adjuk hozzá a grapefruit és a citromlevet. Hűtsük le teljesen. Ehhez, vegyünk egy nagyobb tálat, amit félig töltsünk meg hideg vízzel, esetleg jéggel, és tegyük bele a krémes tálat. Itt keverjük addig, míg a pezsgő oldat teljesen hideg nem lesz. Ha kell, a külső vizet cseréljük többször. Másik megoldás, ha lefedjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Én a fagyasztóba szoktam tenni 1-2 órára, mert gyorsan lehűl és aránylag messze van a többi élelmiszertől.
3. A hűtőből vagy a hideg vízből kivéve, dolgozzuk fel a keveréket a fagylalt készítő gépben, amennyiben ez nincs, akkor a következőképpen járjunk el: Vegyünk elő egy robot gépet és a leggyengébb fokozaton kezdjük el keverni a krémet benne és szépen lassan adagoljunk hozzá jeget, egészen addig, ameddig kásás nem lesz. Ha valaki krémesen szereti, akkor kevesebb jégdarát tegyen hozzá. Végezetül kanalazzuk a sorbetet egy fagylalt tároló edénybe és tegyük a mélyhűtőbe, körülbelül 6 óra az ideális idő, amíg készre fagy.
Ez az adag, körülbelül egy liter lesz a végén.
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
4 555 megtekintés