Pezsgő sorbet recept

2012-04-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ezeket szerezd be:

  • 2 dl peszgő
  • 1 csésze fehér kristálycukor
  • 1 evőkanál könnyű kukorica szirup
  • 1 citrom és grapefruit héja
  • 2 dl grapefruitlé
  • 0,5 dl frissen facsart citromlé

Elkészítés:

1. Egy fazékba öntjük a pezsgőt, a cukrot, a kukorica szirupot, és belereszeljük a gyümölcsök héját. Forraljuk magas hőfokon, hogy a cukor teljesen feloldódjon, aztán vegyük le a tűzről.
2. Szűrjük le a folyadékot egy rozsdamentes acél tálba (ez segít gyorsabban lehűlni), adjuk hozzá a grapefruit és a citromlevet. Hűtsük le teljesen. Ehhez, vegyünk egy nagyobb tálat, amit félig töltsünk meg hideg vízzel, esetleg jéggel, és tegyük bele a  krémes tálat. Itt  keverjük addig, míg a pezsgő oldat teljesen hideg nem lesz. Ha kell, a külső vizet cseréljük többször. Másik megoldás, ha lefedjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Én a fagyasztóba szoktam tenni 1-2 órára, mert gyorsan lehűl és aránylag messze van a többi élelmiszertől.

3. A hűtőből vagy a hideg vízből kivéve, dolgozzuk fel a keveréket a fagylalt készítő gépben, amennyiben ez nincs, akkor  a következőképpen járjunk el: Vegyünk elő egy robot gépet és a leggyengébb fokozaton kezdjük el keverni a krémet benne és szépen lassan adagoljunk hozzá jeget, egészen addig, ameddig kásás nem lesz. Ha valaki krémesen szereti, akkor kevesebb jégdarát tegyen hozzá. Végezetül kanalazzuk a sorbetet egy fagylalt tároló edénybe és tegyük a mélyhűtőbe, körülbelül 6 óra az ideális idő, amíg készre fagy.

Ez az adag, körülbelül egy liter lesz a végén.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 431 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Fekete ribizli-menta sorbet

  • Grépfrút sorbet

  • Eper sorbet recept

  • Cseresznyés sorbet