Karácsonyi leves

2013-04-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ezt a receptet még kisiskolás koromban az osztálytársamnál kóstoltam meg. Elvileg ez is valami külföldi országból származik, de ne kérdezzétek, hogy honnan.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg szikkadt Kenyér
  • 2 db Tojás
  • 1 liter Víz
  • 12 evőkanál Cukor
  • Olaj

1. lépés

A darabokra, kockákra vágott kenyeret forró olajon megpirítjuk. Amikor aranysárga lett, kivesszük, lecsepegtetjük.

2. lépés

Egy fazékba beleöntjük a vizet, feloldjuk benne a cukrot és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ha felforrt, beledobjuk a pirított kenyérdarabokat, majd 10 perc után belecsurgatjuk a felvert tojást. Pár percig még rotyogtatjuk, majd lekapcsoljuk. Forrón tálaljuk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 119 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült kolbászleves sült gombával és krumplival

  • Fehérboros retekleves

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    467 kcal
  • Összes Zsír

    14,9 g
  • Koleszterin

    82 mg
  • Szénhidrát

    75,9 g
  • Cukor

    41,2 g
  • Fehérje

    8,5 g