Habos epertorta
2014-06-06- Típus: Gyümölcstorta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 10-12
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 60 perc
Van finomabb, mint egy habos epres torta? Szerintem nincs. Ráadásul a kertben termett epret gyorsan felhasználhatjuk.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 6 tojás
- 15 deka liszt
- 12 deka cukor
- fél deci víz
- fél deci étolaj
- 1 csg sütőpor
- Krém:
- 5 deci tejszín
- 45 deka friss eper
- 10 deka porcukor
1. Lépés
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukor felével, az olajjal és vízzel kikeverem.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, és a sárga masszához keverem laza mozdulatokkal.
Végül a sütőporos lisztet is hozzáadom.
2. Lépés
Margarinnal kikent, liszttel meghintett tortaformába teszem, amit előszőr csak 160 fokon sütök, majd 10 perc elteltével felemelem 180 fokra. Kiveszem és hűlni hagyom, utána 3 lapra vágom.
3. Lépés
A tejszínt a porcukorral és az eper felével (amit előzetesen összezúztam) felverem.
A tészta alsó lapját megkenem a habbal, a maradék eperből apró darabokat vágok és a habba potyogtatom.
4. Lépés
Rákerül a másik lap, erre szintén hab és eperdarabok kerülnek. Ráteszem a felső lapot, erre jöhet a maradék hab, majd szépen tetszés szerint feldíszítem a tortát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 706 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
299 kcal -
Zsír
14.4g -
Szénhidrát
38.8g -
Fehérje
5.5g -
Koleszterin
106mg -
Cukor
25.1g