Habos epertorta

2014-06-06
  • Hány főre: 10-12
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Van finomabb, mint egy habos epres torta? Szerintem nincs. Ráadásul a kertben termett epret gyorsan felhasználhatjuk.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 6 tojás
  • 15 deka liszt
  • 12 deka cukor
  • fél deci víz
  • fél deci étolaj
  • 1 csg sütőpor
  • Krém:
  • 5 deci tejszín
  • 45 deka friss eper
  • 10 deka porcukor

1. Lépés

A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukor felével, az olajjal és vízzel kikeverem.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, és a sárga masszához keverem laza mozdulatokkal.
Végül a sütőporos lisztet is hozzáadom.

2. Lépés

Margarinnal kikent, liszttel meghintett tortaformába teszem, amit előszőr csak 160 fokon sütök, majd 10 perc elteltével felemelem 180 fokra. Kiveszem és hűlni hagyom, utána 3 lapra vágom.

3. Lépés

A tejszínt a porcukorral és az eper felével (amit előzetesen összezúztam) felverem.
A tészta alsó lapját megkenem a habbal, a maradék eperből apró darabokat vágok és a habba potyogtatom.

4. Lépés

Rákerül a másik lap, erre szintén hab és eperdarabok kerülnek. Ráteszem a felső lapot, erre jöhet a maradék hab, majd szépen tetszés szerint feldíszítem a tortát.

 

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 150 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Erdei gyümölcsös-tejszínes csokitorta

  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

  • Málnás-csokis mousse torta

  • Angol almatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    299 kcal
  • Zsír

    14.4g
  • Szénhidrát

    38.8g
  • Fehérje

    5.5g
  • Koleszterin

    106mg
  • Cukor

    25.1g