Diós rudak

2012-11-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Volt itthon nagyon finom dió, ezért a barátnőm elhatározta, hogy bizony meglep engem egy kis finomsággal.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg darált Dió
  • 25 dkg Liszt
  • 1 db Tojás
  • 20 dkg Margarin
  • 5 dkg Porcukor
  • Csipet Só
  • Vaníliás cukor

1. lépés

Előveszünk egy nagy tálat, amibe beletesszük a lisztet, a margarint, a tojást és a darált diót. Sóval és porcukorral meghintjük, majd az egészet jól összegyúrjuk.

2. lépés

Az összegyúrás után körülbelül fél centiméteres vastagságra nyújtjuk, majd 10-12 centiméteres rudacskákat vágunk ki belőle.

3. lépés

Ha ezzel végeztünk, bevágjuk az előmelegített sütőbe és közepes fokozaton megsütjük. Akkor lesz jó, amikor világossárgára sül. Ahogy elkészült, még forrón, nagyon óvatosan forgassuk meg vaníliás cukorban, de vigyázzunk, hogy a rudacskák ne törjenek el és ne égessük meg magunkat.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

7 423 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gesztenyetalléros teasütemény

  • Narancsos teasütemény

  • Szilvás papucs Marcsitól

  • Monte Carlo teasütemény

  • Diós angyalszem

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    830 kcal
  • Összes Zsír

    56,7 g
  • Koleszterin

    41 mg
  • Szénhidrát

    69,4 g
  • Cukor

    19,1 g
  • Fehérje

    14,3 g