Diós rudak
2012-11-20- Típus: Szénhidrát nap, Teasütemény
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 40 perc
Volt itthon nagyon finom dió, ezért a barátnőm elhatározta, hogy bizony meglep engem egy kis finomsággal.
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg darált Dió
- 25 dkg Liszt
- 1 db Tojás
- 20 dkg Margarin
- 5 dkg Porcukor
- Csipet Só
- Vaníliás cukor
1. lépés
Előveszünk egy nagy tálat, amibe beletesszük a lisztet, a margarint, a tojást és a darált diót. Sóval és porcukorral meghintjük, majd az egészet jól összegyúrjuk.
2. lépés
Az összegyúrás után körülbelül fél centiméteres vastagságra nyújtjuk, majd 10-12 centiméteres rudacskákat vágunk ki belőle.
3. lépés
Ha ezzel végeztünk, bevágjuk az előmelegített sütőbe és közepes fokozaton megsütjük. Akkor lesz jó, amikor világossárgára sül. Ahogy elkészült, még forrón, nagyon óvatosan forgassuk meg vaníliás cukorban, de vigyázzunk, hogy a rudacskák ne törjenek el és ne égessük meg magunkat.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
7 423 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
830 kcal -
Összes Zsír
56,7 g -
Koleszterin
41 mg -
Szénhidrát
69,4 g -
Cukor
19,1 g -
Fehérje
14,3 g