Diétás répás-ananászos muffin

2012-05-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 18 perc
  • Elkészítés: 43 perc

Az ananász és a répa tökéletes együtt, főleg, ha egy csodás muffin formájában találkoznak.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 4 teáskanál sütőpor
  • édesítőszer
  • 1/2 teáskanál só
  • 3 evőkanál olvasztott margarin
  • 1 felvert tojás
  • 25 dkg ananász
  • 4-5 reszelt sárgarépa

1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és az édesítőszert. Adjuk hozzá az olvasztott vajat.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojást és a kockákra vágott ananászt és a reszelt répát. Jobb, ha az ananászból nem a konzerves fajtát választjuk, mert az sok hozzáadott cukrot tartalmaz, ezért inkább vegyük meg a teljes gyümölcsöt. Ananászlét sem tanácsos hozzáadni, mert abban szintén sok a cukor.

3. Lépés

A hozzávalóktól a tészta sűrű állagú lesz, hiszen nem adunk hozzá tejet, de ne ijedjünk meg tőle, mindent jól csináltunk. Ha tényleg nagyon száraz lenne, akkor az ananászt és a répát turmixoljuk össze és úgy adjuk a lisztes keverékhez.

4. Lépés

A muffin formákat háromnegyedig töltsük meg. Süssük 18 percig 200 ° C-on. Tálalás előtt hagyjuk őket hűlni.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 177 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

  • Csokoládés-málnás muffin

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    143,4 kcal
  • Összes zsír

    4,4 g
  • Szénhidrát

    23,3 g
  • Fehérje

    2,9 g