Csokoládés banán bonbon

2012-08-14
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Ha nincs sok időnk vagy kedvünk az édességgel vagy vendégváróval időzni, de még is készítenénk valami egyszerű finomságot, akkor ezek a kis banános falatok éppen tökéletesek lesznek!

Ezeket szerezd be:

  • 2 közepes, érett banán
  • 1 tábla étcsokoládé (minél magasabb kakaótartalommal)
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kókuszreszelék

1. Lépés

Béleljünk ki egy tepsit vagy tálcát sütőpapírral. Egy kis lábasban közepes lángon olvasszuk fel a csokoládét folyamatos keverés közben. Tegyünk bele olajat, párszor keverjük meg, majd vegyük le a tűzről.

2. Lépés

Szeleteljük fel a banánt falatnyi méretű darabokra, mintegy 6 darabra egy banánt. Egy teáskanállal mártsuk minden darabot az olvasztott csokoládéba. Forgassuk meg benne. Vegyük ki a csokoládéból, csöpögtessük le a felesleget, majd tegyük a sütőpapírra.

3. Lépés

A mártott banánokat ezután megszórjuk kókuszreszelékkel, de használhatunk más tortadíszt, cukorbogyót. Helyezzük a mélyhűtőbe egy órára és addig hűtsük, ameddig a csokoládé megköt. Tálalás előtt hagyjuk 5 percet állni.

Akár fagylalt mellé is szolgálhatjuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,149 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Banános golyók

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    170 kcal
  • Összes zsír

    11,4 g
  • Szénhidrát

    19,2 g
  • Fehérje

    1,8 g

Kommentek

  • Pkedina

    Szia! Én már többször próbálkoztam ezzel az édességgel, többféle gyümölccsel is, de a csoki soha nem áll meg rajta, mindig lefolyik, még a tetejéről is. Hogy lehet elérni, hogy rajta maradjon, megtapadjon rajta a csoki? Köszi a választ!

    • Elisaj

      Szia, érdemes nagyon sűrűre főzni a csokit, illetve nem a “legolvadtabb” állapotban belemártana a banánokat, hanem hagyni egy kicsit kihűlni a csokit és utána. Megoldás lehet még, hogy a banánokat megforgatod porcukorba és utána csokizod.
      Nekem eddig nem volt gondom, de köszi, hogy megosztottad az észrevételt.
      Az sem árt, ha valamilyen jobb minőségű csokit használsz, minél magasabb kakaótartalommal.