Csokis-Bailey’s torta

2012-11-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Csorgassuk bátran a nyálunkat, mert ez az isteni finomság igazán érdemes rá.

Ezeket szerezd be:

  • 350 g liszt
  • 250 g cukor
  • 62 g kakaó
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál instant kávépor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vanília
  • 85 ml olaj
  • 250 ml tej
  • 1 dl Baileys

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, jó vastagon kenjük ki a sütőformánkat. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, egy másik tálban pedig a nedveseket. Egyenként keverjük össze, majd a két részt keverjük össze. Keverjünk belőle sima tésztát.

2. lépés

Öntsük a tésztát a formába, majd süssük 30-35 percig. Tálalás előtt hagyjuk hűlni, majd utána szeleteljük. Porcukorral szórjuk meg a tetejét.

 

 

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

7 824 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Villámgyors csokis-mandulás torta

  • Csokoládétorta Gizitől

  • Csokis körtetorta liszt nélkül

  • Isteni csokitorta gyümölcsökkel

  • Tejszínes csokitorta diólisztből

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    381 kcal
  • Zsír

    13.7g
  • Szénhidrát

    61.1g
  • Fehérje

    5.2g