Citromos sajttorta

2012-06-17
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Az egyik kedvenc receptem. Megosztom veletek, hogy a kedvenc gyümölcsöm a citrom, ezért megpróbálom minden egyes süteménybe, ételbe belecsempészni, ahol csak tudom. Számomra ez a citromos recept maga a mennyország.

Ezeket szerezd be:

  • 200 g krémsajt
  • 3 tojás (külön a fehérje és sárgája része)
  • 200 ml cukor
  • 300 ml tejszín
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • finomra reszelt 1 nagy citrom héja
  • 150 g háztartási keksz
  • 50 g vaj (olvasztott)

1. Lépés

Vajazzuk ki a sütőformánkat, majd tegyünk bele egy sütőpapírt, mert így könnyebben ki tudjuk majd emelni a tortát. Daráljuk össze egy robotgépben a háztartási kekszet, adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd a masszát jól nyomkodjuk a sütőforma aljába.

2. Lépés

Keverjük össze a krémsajtot, a tojássárgáját, a kétfajta cukrot, a citromhéjat, a tejszínt. Verjük egy habverő segítségével egészen habos állagúra. Óvatosan verjük fel a tojásfehérjét egy másik tálban, amíg kemény hab lesz belőle, majd finom mozdulatokkal keverjük össze a másik krémmel.

3. Lépés

Öntsük óvatosan a sütőformába, a kekszes alap tetejére. Tegyük a mélyhűtőbe legalább 6 órán át vagy egy éjszakán át. Tálalás előtt kb. 20 perccel előtte vegyük ki.

 

Tipp: A tetejét díszíthetjük citromos tortazselével, illetve vághatunk rá citrom és lime karikákat is.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 458 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás epres sajttorta recept

  • Erdei gyümölcsös-tejszínes csokitorta

  • New York cheesecake eperrel

  • Citromos sajttorta recept

  • Mézes-joghurtos sajttorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    619 kcal
  • Összes zsír

    45,2 g
  • Szénhidrát

    48 g
  • Fehérje

    7,9 g