Spárgás Clafoutis

2013-05-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A clafoutis (ejtsd: klafuti) a franciaországi limousini régióból származik. Ez igazából desszertnek indult, aminek az alapja a palacsintatészta és magozatlan fekete cseresznye. Ebből aztán később sós változat is lett, sőt számtalan variáció. Most a spárgát használtunk fel, megjegyzem sikerrel.

Ezeket szerezd be:

  • 60 dkg Spárga
  • 12 dkg Sonka
  • 5 db Tojás
  • 4 dl Tej
  • 5 dkg Kukoricaliszt
  • 1 db Citrom
  • 4 dkg Sajt
  • 3 dkg Vaj
  • Margarin
  • Bors

1. lépés

A spárgát megtisztítjuk és a vastag végét eltávolítjuk. Ezután durván 15 perc alatt bő sós, citromos vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és felszeleteljük. A sonkát kockákra vágjuk.

2. lépés

A kukoricalisztet a tojással krémesre keverjük, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáöntjük a langyos tejet és a felolvasztott vajat. Ezután az elkészült tésztát a felvágott spárgával és cukkinivel összekeverjük.

3. lépés

A sütőformánkat kikenjük jó alaposan margarinnal, a spárgás-sonkás tésztát beleöntjük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

895 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

  • Kagyló vegyes zöldséggel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    380 kcal
  • Összes Zsír

    23 g
  • Koleszterin

    257 mg
  • Szénhidrát

    24 g
  • Cukor

    8,9 g
  • Fehérje

    22,3 g