Milyen fogáshoz, milyen fűszer?

Szerző : | 0 komment | Idő: 2012-04-02 | Kategória : Cikkek

Te tudod melyiket, mire használd?

Nem mindenki van ugyanolyan mértékben otthon a konyhában, míg valakinek nem jelent gondot egy nehéz, ötfogásos menü elkészítése, mások még azzal is bajban vannak, hogy mihez, milyen fűszert használhatnak.

Ha a következő felsorolást használod, biztosan nem követsz el bakit:

 

Bazsalikom: saláták, sültek, vagdaltak, halételek
Bors: levesek, saláták, öntetek, pácok, húsételek
Borsmenta: gyümölcssaláták, koktélok, húsok töltelékei
Chili: pástétomok, mexikói ételek, szárnyas- és vadételek
Citromhéj: sütemények, saláták, forralt bor, húsos töltelékek
Édeskömény: saláták, sütemények, haltételek
Fahéj: sütemények, gyümölcslevesek, turmixok, forralt bor
Fokhagyma: levesek, főzelékek, húsok, halak, saláták, öntetek, pácok
Gyömbér: mártások, sütemények, gyümölcslevesek, húsok
Kakukkfű: saláták, mártások, vagdaltak, halak
Kapor: főzelékek, saláták, húsgombócok
Koriander: mártások, levesek, saláták, pácok, szárnyasok
Kömény: levesek, saláták, főzelékek, sültek, burgonyás és káposztás ételek
Majoranna: mártások, hústöltelékek, pástétomok, omlettek, vadak, csirke- és marhahúsok, burgonyás ételek
Mustár: pácok, mártások
Pirospaprika: mártások, pörköltek, magyaros ételek
Petrezselyem: levesek, mártások, főzelékek, sült és párolt húsok, halételek
Rozmaring: szárnyasok, halak és vadak
Szegfűszeg: mártások, sütemények, gyümölcsös ételek, forralt borok
Oregano: levesek, tésztaételek, olaszos ételek, spagettik, mártások
Tárkony: levesek, mártások, szárnyas- és halételek, raguk
Vanília: mártások, sütemények, gyümölcsételek
Zeller: húslevesek, mártások, saláták