Könyvajánló – Egzotikus csók és gyilkosság, avagy Hannah Swensen titokzatos esetei 1.

Szerző : | 0 komment | Idő: 2014-05-06 | Kategória : Életmód

 

Kalóriadús élvezet…
tökéletes étel az olvasók lelkének.

Egzotikus csok es gyilkossag gasztro krimi

 

Gasztro krimi sorozatunkat nő írta nőknek, női főszereplővel és receptekkel gazdagítva. A pikáns, ötletes, néha meglepő és sokszor egyszerű süteményreceptek étvágygerjesztő fűszerei a könnyed krimi történeteknek, amelyekben a nyomozás a lényeg, nem a gyilkosság, és a romantika a főszereplő.
A barátság, a család, a kisvárosi hangulat és az illatos cukrászda adják a díszleteket.

 

A legújabb kötet tartalmából:

Bridget Jones és az „Állítsátok meg Terézanyut!” Kéki Katája után itt a legújabb szingli hősnő, a Miss Marple féle leleményességgel nyomozó süteménybolt-tulajdonos, Hannah Swensen.
Az álmos amerikai kisváros, Lake Eden életét egy nap gyilkosság rázza fel.
A helyi ex-futballsztárt és ügyeletes álompasit, a tejtermék fuvarozással foglalkozó Ron LaSalle-t saját furgonjában szíven lövik. Hannah talál rá a halott férfira, kezében egy Egzotikus csókkal. A vöröshajú cukrásznő, miközben újabb és újabb süteménykreációkkal lepi meg kávézója vendégeit, agyafúrt logikával bogozza ki a bűneset szálait. Újabb rejtélyes gyilkosság, fordulatos bűnügyi történet, a szingli-hősnők jellegzetes stílusa, szerelem és ínycsiklandó sütemények a hozzávalói a klasszikus krimi receptjének.

És még valami:
A történetben fontos szerepet játszó sütemények kiváló receptjei is megtalálhatóak az aktuális fejezetek végén.

A kötet Joanne Fluke 7 új receptjét tartalmazza, amelyek között ezúttal nemcsak süteményrecepteket találunk.

Kedvcsinálónak itt van néhány fantasztikus recept:

Egzotikus csók 5*
Romantikus tallér 4*
Fekete-fehér sütemény 5*
Nosztalgia cukroskorong 4*

szerzoA szerzőről:

Joanne Fluke egy minnesotai kisvárosban nőtt fel, ahol a szomszédok barátságosak, a tél viharos, a közlekedési dugó – amit egy traktor okoz – három autóból áll, és a legnagyobb botrány az, amikor egy fiatal özvegyasszony szárítókötelén egy ismeretlen férfialsóneműt szúrnak ki.

Valószínűleg szülőhelyéhez kötődő élményei késztették arra, hogy az egyébként tipikus észak-amerikai kisvárost, Lake Eden-t tegye meg a rejtélyesnél rejtélyesebb gyilkosságok sorozatának helyszínévé.

Mielőtt elkezdte volna írói pályáját, volt általános iskolai tanár, pszichológus, zenész, asszisztens egy magándetektív mellett, titkárnő vállalatnál, ügyvédi irodában és gyógyszergyárban, gyorséttermi-szakács, virágbolti eladó, catering-szolgáltató és rendezvénytervező, egy azóta megszűnt operációs rendszer számítógépes tanácsadója, televíziós vetélkedőműsorok asszisztense, a férjével alkotott forgatókönyvíró csapat fele, és mindezen felül anya, feleség és háziasszony. Most Dél-Kaliforniában él férjével, gyermekeivel, három kutyájával, egy öregedő cicával és különféle lármás rágcsálókkal a padláson.

A szerzőnőt a krimisorozat írása közben minden bizonnyal segíti a változatos munkakörökben szerzett rengeteg tapasztalata, a családja, amelynek minden tagja támogatja, különösen, amikor egy-egy sütemény „teszteléséről” van szó.
Könyveiben remekül ötvözi a rejtélyek, a sütemények és a macskák iránti szenvedélyét, melyek köré világszerte újabb és újabb klubok szerveződnek.

Jo egy interjúban a krimit a kirakós játékhoz hasonlította. „Mindig szerettem a puzzle-t és a jó krimi olyan, mint egy jó puzzle. Úgy kell összeraknod a darabjait, hogy értelmük legyen.”

További információ a szerzőről és a sütis krimikről:
www.murdershebaked.com
www.sutiskrimi.hu

Adatok:
Kiadás: 2006.
ISBN szám: 963-868-234-5
Ár: 2590 Ft
Méret: 105x200x25 mm
Oldalszám: 303 oldal