Shakshouka recept
2019-01-14- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Arab
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 50 perc
Imádom a lecsó minden fajtáját. Most egy közel-keleti lecsót készítettem. Ez ismert és kedvelt az araboknál és a zsidóknál egyaránt. A cukkini és a padlizsán opcionális.
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg Paprika (színes)
- 2 közepes db Hegyes erős paprika
- 2 közepes db Vöröshagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 2 db Újhagyma (zöldjével)
- 3 közepes db Paradicsom
- 40 dkg Cukkini
- 21 dkg Sűrített paradicsom
- 0.5 csokor Petrezselyem
- 1 tk Só
- 1 ek Pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
- 1 tk Cayenne bors
- 2 szál Koriander (+ koriandermag)
- 1 csipet Fahéj (őrölt)
- 1 csipet Római kömény
- 3 ek Olívaolaj
- 4 db Tojás
- 1 közepes db Padlizsán
- 2 db Chilipaprika (+ 4 db a tálaláshoz)
1. lépés
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát szeletelem. A paprikákat karikára vágom (aki akarja hosszú csíkokat is vághat), a cukkinit darabolom, paradicsomot nyolcadolom, a petrezselymet, koriandert durvára vágom.
2. lépés
Egy magasfalú serpenyőben a hagymát megfonnyasztom, ráteszem a paprikát, majd a cukkinit, végül a paradicsomot és az újhagymát, valamint az újhagymát, a koriandert, s a petrezselymet. Beleszórom a fűszereket.
3. lépés
Amikor a zöldségek már csaknem megpuhultak, hozzáadom a paradicsompürét. Egy keveset még főzöm, hogy az étel kellően besűrűsödjön.
4. lépés
Mélyedéseket csinálok a lecsóban, beleütöm a tojásokat, s 5 percig sütöm, hogy a tojássárgája még folyós maradjon. Aki szilárdabb állagot akar, az akár 10 percig is sütheti.
5. lépés
A lecsót meghintem az újhagyma zöldjével és petrezselyemmel.
Finom kenyérrel fogyasztom. Én vörösbort ittam hozzá, de egy hithű muszlimnál ez biztos nem megengedett.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 656 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
358 kcal -
Zsír
18,2 g -
Koleszterin
186 mg -
Széndhidrát
42,7 g -
Cukor
19,3 g -
Fehérje
14,7 g