Piperade, azaz francia lecsó tojással
2018-02-12- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
A mi lecsónkra leginkább hasonlító változat. Szemben a ratatouille-val, ebben nincs padlizsán, és cukkini.
Ezeket szerezd be:
- 1 közepes db Vöröshagyma
- 2 közepes db Paprika
- 1 közepes db Kápia paprika
- 1 közepes db Hegyes erős paprika
- 2 db Chilipaprika
- 4 közepes db Paradicsom
- 2 gerezd Fokhagyma
- 4 ek Olívaolaj
- 4 db Tojás
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
- 1 tk Majoranna
- 1 tk Kakukkfű
1. lépés
A hagymákat, a paprikákat és a paradicsomot felszeletelem.
2. lépés
Egy serpenyőben olajon párolom a hagymákat és a paprikákat, majd hozzáadom a paradicsomot.
3. lépés
Fűszerezem, majd tovább párolom.
4. lépés
Közben a tojásokat feltöröm, különválasztom. A sárgáját elkeverem, majd hozzáadom a kemény habbá vert fehérjét. Ráöntöm a lecsóra, s 5 perc múlva tálalok.
Baguette-vel fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 142 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
591,5 kcal -
Zsír
42,4 g -
Koleszterin
372 mg -
Szénhidrát
44,5 g -
Cukor
19,8 g -
Fehérje
20,6 g