Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal
2018-01-10- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A lecsó, ami a számomra a megunhatatlan jelzővel él. Csak ajánlani tudom a vörösboros rizses lecsót füstölt szalonnával és kolbásszal.
Ezeket szerezd be:
- Lecsóhoz:
- 2 közepes db Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 75 dkg Paprika (lecsópaprika)
- 2 közepes db Hegyes erős paprika
- 2 db Chilipaprika
- 50 dkg Paradicsom
- 10 dkg Erdélyi szalonna
- 2 ek Sertészsír
- 15 dkg Parasztkolbász (csípős)
- 1 tk Só
- 2 tk Pirospaprika (csípős)
- 1 tk Bors
- 1 dl Vörösbor
- Rizshez:
- 125 g Rizs (1 tasak előfőzött)
- 3 dl Víz
- 1 csipet Só
1. lépés
A paprikát szeletelem, a paradicsomot negyedelem, a hagymákat aprítom, a szalonnát kockára vágom.
2. lépés
Egy nagy serpenyőben kevés olajon a szalonnákat megpirítom, majd ráteszem a hagymákat. Együtt dinsztelem. Rövid idő után hozzáadom a paprikát, végül a paradicsomot. Fűszerezem.
3. lépés
Közben a kolbászról lehúzom a héját, darabolom.
4. lépés
Megfőzöm a rizst.
5. lépés
Amikor már fogkemény a paprika, hozzáadom a kolbászt, majd belekeverem a rizst.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 125 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
714,6 kcal -
Zsír
46,1 g -
Koleszterin
60,2 mg -
Szénhidrát
56,3 g -
Cukor
15,3 g -
Fehérje
17,4 g