Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

2018-01-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A lecsó, ami a számomra a megunhatatlan jelzővel él. Csak ajánlani tudom a vörösboros rizses lecsót füstölt szalonnával és kolbásszal.

Ezeket szerezd be:

  • Lecsóhoz:
  • 2 közepes db Vöröshagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 75 dkg Paprika (lecsópaprika)
  • 2 közepes db Hegyes erős paprika
  • 2 db Chilipaprika
  • 50 dkg Paradicsom
  • 10 dkg Erdélyi szalonna
  • 2 ek Sertészsír
  • 15 dkg Parasztkolbász (csípős)
  • 1 tk Só
  • 2 tk Pirospaprika (csípős)
  • 1 tk Bors
  • 1 dl Vörösbor
  • Rizshez:
  • 125 g Rizs (1 tasak előfőzött)
  • 3 dl Víz
  • 1 csipet Só

1. lépés

A paprikát szeletelem, a paradicsomot negyedelem, a hagymákat aprítom, a szalonnát kockára vágom.

2. lépés

Egy nagy serpenyőben kevés olajon a szalonnákat megpirítom, majd ráteszem a hagymákat. Együtt dinsztelem. Rövid idő után hozzáadom a paprikát, végül a paradicsomot. Fűszerezem.

3. lépés

Közben a kolbászról lehúzom a héját, darabolom.

4. lépés

Megfőzöm a rizst.

5. lépés

Amikor már fogkemény a paprika, hozzáadom a kolbászt, majd belekeverem a rizst.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 125 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Ratatouille rizzsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    714,6 kcal
  • Zsír

    46,1 g
  • Koleszterin

    60,2 mg
  • Szénhidrát

    56,3 g
  • Cukor

    15,3 g
  • Fehérje

    17,4 g