Majonézes zellersaláta
2019-02-25- Típus: Zöldségsaláta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 15 perc
Egy egyszerű saláta recept sült vagy grill húsok mellé kiváló.
Ezeket szerezd be:
- 1 közepes db zellergumó
- 1 db tojássárgája
- 1 dl olaj
- 0.5 tk mustár
- 1 ek porcukor
- 3 csepp citromlé
- 1 dl tejföl
- 2 közepes db alma
- 1 kiskanál só
1. lépés
A zellert nagyon vékonyra vágjuk, majd szűrőkanálba téve, lobogó sós vízben 1 percig forraljuk. A szűrőkanállal kiemeljük, jól lecsurgatjuk.
2. lépés
A tojássárgájához cseppenként habverővel hozzákeverjük az olajat, s ha vaj keménységű, hozzáadjuk a mustárt, porcukrot, egy csipet sót és a citromlevet.
3. lépés
Végül összekeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a kihűlt zellert és a hámozott, a zellerhez hasonlóan összevágott nyers almákat. Hidegen tálaljuk.
Értékelések
(3.4 / 5)
5 személy értékelt
7 636 megtekintés