Majonézes zellersaláta

2019-02-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Egy egyszerű saláta recept sült vagy grill húsok mellé kiváló.

Ezeket szerezd be:

  • 1 közepes db zellergumó
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl olaj
  • 0.5 tk mustár
  • 1 ek porcukor
  • 3 csepp citromlé
  • 1 dl tejföl
  • 2 közepes db alma
  • 1 kiskanál só

1. lépés

A zellert nagyon vékonyra vágjuk, majd szűrőkanálba téve, lobogó sós vízben 1 percig forraljuk. A szűrőkanállal kiemeljük, jól lecsurgatjuk.

2. lépés

A tojássárgájához cseppenként habverővel hozzákeverjük az olajat, s ha vaj keménységű, hozzáadjuk a mustárt, porcukrot, egy csipet sót és a citromlevet.

3. lépés

Végül összekeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a kihűlt zellert és a hámozott, a zellerhez hasonlóan összevágott nyers almákat. Hidegen tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.4 / 5)

3.4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

7 636 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mediterrán saláta bruschettával és virslivel

  • Céklás sóskasaláta sajttal

  • Almás sonkás saláta

  • Mediterrán saláta tojással, baby rákollóval

  • Jégsaláta sajttal és sült szalonnával