Lecsós bab sajttal

2018-02-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Francia étel, fondüként is fogyasztják.

Ezeket szerezd be:

  • 1 közepes db Vöröshagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 2 közepes db Paprika
  • 1 közepes db Hegyes erős paprika
  • 1 db Chilipaprika
  • 3 közepes db Paradicsom
  • 24 dkg Bab (chilis fehérbab konzerv)
  • 24 dkg Bab (Kinley vörösbab konzerv)
  • 10 dkg Trappista sajt
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 1 tk Cayenne bors
  • 2 ek Olívaolaj

1. lépés

A hagymákat és paprikákat felszeletelem, a paradicsomot kockára vágom.

2. lépés

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd beleteszem a paprikát.

3. lépés

Öt perc után hozzáadom a paradicsomot, fűszerezem, majd lefedve 20 percig párolom.

4. lépés

Beleöntöm a babot a levével együtt, 5 percig együtt párolom.

5. lépés

Végül beleszórom a sajtot, amint megolvadt, tálalok. Merek a tányérba a lecsós babból, s reszelek rá még sajtot.

Pirítóssal fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 954 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

  • Ratatouille rizzsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    377,6 kcal
  • Zsír

    16,1 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    34,9 g
  • Cukor

    9,3 g
  • Fehérje

    20,2 g