Lecsós bab sajttal
2018-02-14- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 45 perc
Francia étel, fondüként is fogyasztják.
Ezeket szerezd be:
- 1 közepes db Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 közepes db Paprika
- 1 közepes db Hegyes erős paprika
- 1 db Chilipaprika
- 3 közepes db Paradicsom
- 24 dkg Bab (chilis fehérbab konzerv)
- 24 dkg Bab (Kinley vörösbab konzerv)
- 10 dkg Trappista sajt
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
- 1 tk Cayenne bors
- 2 ek Olívaolaj
1. lépés
A hagymákat és paprikákat felszeletelem, a paradicsomot kockára vágom.
2. lépés
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd beleteszem a paprikát.
3. lépés
Öt perc után hozzáadom a paradicsomot, fűszerezem, majd lefedve 20 percig párolom.
4. lépés
Beleöntöm a babot a levével együtt, 5 percig együtt párolom.
5. lépés
Végül beleszórom a sajtot, amint megolvadt, tálalok. Merek a tányérba a lecsós babból, s reszelek rá még sajtot.
Pirítóssal fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 954 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
377,6 kcal -
Zsír
16,1 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
34,9 g -
Cukor
9,3 g -
Fehérje
20,2 g