Szakács: HobbyChef
Mottóm
Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.
Magamról
Szeretek főzőcskézni, amióta nyugdíjas vagyok, sajnos időm is van rá. Aktív koromban külkereskedőként közel 50 országban megfordultam, 6 hónapot dolgoztam Ausztriában, 1 hónapot Németországban, s több mint 4 évet Iránban. Volt alkalmam a kultúrák, látnivalók megismerése mellett a helyi étel- és italkülönlegességeket is megkóstolni. Nem tudnék választani, szinte mindegyik ízlett. Szeretem az erős, csípős fűszereket, de emellett rengeteg fűszert használok. Persze, van aki mint pl. Nigella Lawson – még a csokoládéba is tesz chilit. Nekem ez idegen, bár Mexikóban kedvelt a csokis chilis szósz húsokhoz, s újabban Európában is divatba jött a cukrászoknál. Stahl Judit is használt már. És akkor a sztárchefek közül említsük még meg Gordon Ramseyt, Jamie Olivert, s a már sajnos többé nem főző, borozgató Keith Floydot, aki a fél világot beutazta, s a legszebb helyeken, a természet lágy ölén főzte meg a helyi specialitásokat. No és Benke Laci bácsi, aki bár fiatalabb, mint én, már 20 éve mindenki bácsizza. Kedvenc csatornáim közé tartozik a Spektrum, a Travel Chanel és a Tv Paprika is, számos kiváló szakácsával. Szóval szeretem a finom ételeket és italokat, s persze a szép nőket.Receptjeim és cikkeim: HobbyChef
Shakshouka recept
Imádom a lecsó minden fajtáját. Most egy közel-keleti lecsót készítettem. Ez ismert és kedvelt az araboknál és a zsidóknál egyaránt. ...
TovábbPizzasonkás-sajtos szendvics
Gyors, egyszerű, hagyományos szendvicset készítettem. 5 perces szendvics.
TovábbVörösboros tejfölös babgulyás csülökkel és nokedlivel
Ma ismét egy téli ételt készítettem, babgulyást. Ezúttal csülökkel és nokedlivel.
TovábbRumos-diós almás pite
Rumos-diós almás pitét készítettem. Nagyon finom lett, mindenkinek csak ajánlani tudom.
TovábbMediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal
Igazi nyári saláta, melegben jól lehűtve igazán élvezetes. A mozzarella, a katalán szószos kagyló, az apró folyami rák a görög- ...
TovábbSonkával és sajttal töltött bundáskenyér
Volt egy darab szikkadt kenyerem. Máskor a madaraknak szoktuk adni, de most úgy döntöttem, bundáskenyér lesz belőle. Egy kicsit felturbóztam.
TovábbLecsó sajtos virslivel és krumplival
A lecsót nem tudom megunni. Sokfélét töltöttem már fel. Ezúttal a sajttal töltött virsli az újdonság.
TovábbHideg fehérboros almakrémleves dióval
Főzés nélküli! Ennél az ételnél még a konyha közelébe se muszáj menni. Nyáron a teraszon készítettem, árnyékban.
TovábbTöltött paprika és paradicsom kolbászhússal
Nem teljesen hagyományos töltött paprika. A krumplikat megpucolom, kockára vágom. A chilit felszeletelem. A hagymákat aprítom, egy serpenyőben olajon megdinsztelem.
Tovább