Igazi, házi citromfagylalt
2012-04-02- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 5:0 p
Mit nekünk Algida vagy Carte’Dor?
Mert most otthon is elkészítheted kedvenc fagylaltodat. Íme a nyári citrom kedvenc!
Ezeket szerezd be:
- 7 dl joghurt
- 4 dl tej (vagy tej és tejszín vegyesen)
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 2 nagyobb citrom vagy narancs frissen facsart leve
- 1 cs vaníliás cukor
- 17 dkg kristálycukor (aki édesebben szereti, több cukrot is használhat)
- 1,5 dl forró víz
1. Lépés
A tojások sárgáját a tejjel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral vízgőz felett krémmé főzzük.
2. Lépés
A cukrot a forró vízben feloldjuk, hozzákeverjük a frissen facsart citrom és narancs levet. A krémhez fokozatosan hozzákeverjük a joghurtot, majd a cukros citromlevet. Figyeljünk arra, hogy a joghurt kellően lehűtse a krémet, mert különben a citromlétől pikk-pakk összeugorhat.
3. Lépés
A fagylaltkrémet egy nagy méretű dobozba adagoljuk és legalább egy-két órára fagyasztóba tesszük.
4. Lépés
A három tojás fehérjét habbá verjük és két óra elteltével a hűtőben lévő krémhez adjuk. A fagylalt 5-6 óra elteltével fogyasztható, ki mennyire lágyan szereti.
Értékelések
(4.6 / 5)
45 személy értékelt
22 559 megtekintés