Pulykanyak húsleves orsótésztával
2015-01-10- Típus: Húslevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 60 perc
Kedvenc húslevesem. Ez alkalommal igencsak méretes példányokat sikerült vennem.
Ezeket szerezd be:
- 3 db pulykanyak
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zellergumó
- 0.5 db karalábé
- 1 db burgonya
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 szál petrezselyem
- 2 db zellerlevél
- 1 db chilipaprika
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 10 dkg tészta (orsó)
1. Lépés
Egy lábasba beleteszem a nyakakat, felengedem vízzel, s elkezdem főzni.
2. Lépés
Megpucolom, s felvágom a zöldségeket.
3. Lépés
Félidőben leszedem a habot a tetejéről, belerakom a zöldségeket, majd lassú tűzön tovább főzöm.
4. Lépés
Közben főzök hozzá tésztát.
5. Lépés
Tálalok. Teszek a levesre chilit és szórok rá paprikát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 168 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
265 kcal -
Zsír
3,6 g -
Koleszterin
65 mg -
Szénhidrát
41,8 g -
Cukor
5,9 g -
Fehérje
16,8 g














