Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával
2016-03-04- Típus: Húslevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 45 perc
A múltkor annyira finom lett a farhátból főzött leves, hogy meg kellett ismételni, de ezúttal nyak is került bele és tészta helyett galuskát főztem hozzá.
Ezeket szerezd be:
- 1 db kacsafarhát
- 2 db kacsanyak
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zellergumó
- 1 db csípős hegyes paprika
- 3 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db zellerlevél
- 1 szál petrezselyem
- 4 db egész fekete bors
- 1 db zöldségleveskocka
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 3 ek búzadara (gríz)
- 1 db tojás
1. lépés
A farhátat kettévágom, a nyakakat egyben hagyom. A csontos húst beteszem egy fazékba, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát, felöntöm vízzel.
2. lépés
Amíg a hús fő, elkészítem a galuskát. A galuskához a tojást felverem, hozzáadom a grízt, sózom, összekeverem, ha túl sűrű, adok hozzá egy kevés levest.
3. lépés
A leveshez adom a felvágott zöldségeket.
4. lépés
Amikor a hús és a zöldségek is puhák már, kanállal beleszaggatom a galuskákat. Rövid idő elteltével tálalok.
5. lépés
A levesből merek, szedek hozzá két darab galuskát, teszek rá zellerlevelet és chilipaprikát.
6. lépés
A végén még megszórtam borssal, pirospaprikával, s rávágtam egy chilit.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 601 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
775 kcal -
Zsír
28,1 g -
Koleszterin
342 mg -
Szénhidrát
70,9 g -
Cukor
20 g -
Fehérje
62,1 g