Csirkeaprólék leves krumpligombóccal
2016-07-18- Típus: Húslevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 50 perc
Egy finom tyúkhúslevest finom krumpligombóccal?
Ezeket szerezd be:
- Leveshez:
- 200 g Csirkeaprólék
- 1 db Vöröshagyma
- 1 db Zellergumó
- 3 db Sárgarépa
- 3 db Fehérrépa
- 2 kiskanál Ételízesítő (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Só (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Bors (ízlés szerint)
- 1 kiskanál Pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 db Chilipaprika
- 2 szál Petrezselyem
- Gombóchoz:
- 2 közepes db Krumpli
- 0.5 kiskanál Só (ízlés szerint)
- 0.5 kiskanál Bors (ízlés szerint)
- 0.5 db Tojás
1. lépés
A leves hozzávalóit felteszem főni.
2. lépés
Közben elkészítem a gombócokat: A krumplit megfőzöm, összetöröm, s összekeverem egy kevés liszttel, sóval és tojással. (Aki akar, tehet bele petrezselymet.)
3. lépés
Kis gombócokat formálok és sós vízben megfőzöm.
4. lépés
Tálaláskor egy mélytányérba merek a levesből, teszek bele néhány gombócot, s megszórom vágott petrezselyemmel és chilivel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 611 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
558 kcal -
Zsír
8 g -
Koleszterin
282,5 mg -
Szénhidrát
95,2 g -
Cukor
25,2 g -
Fehérje
30,5 g