Ezer fűszeres csirke recept

2012-05-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Ez a recept egy olyan hangulatomban készült, amikor kedvem volt az egymáshoz passzoló fűszerekkel kísérletezni és minden, általam sokat használt fűszert egy ételbe vegyítettem. A végeredmény nem lett zsúfolt, sőt inkább izgalmas.

Ezeket szerezd be:

  • 1 egész csirke (darabokra vágva)
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 2 evőkanál Worcestershire szósz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 2 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál bazsalikom

1. Lépés

Megszórjuk a csirkedarabokat sóval, borssal és jól bekenjük fokhagyma granulátummal.

2. Lépés

Egy kis olajjal megkent tepsibe rakjuk és megszórjuk a maradék hozzávalóval a csirkéket.

3. Lépés

Süssük fóliával letakarva 45 percig 180°C-os  sütőben, a minden 15. perc után fordítsuk meg a darabokat.

Tálaljuk rizzsel vagy steak burgonyával. (Diétázók párolt zöldséggel.)

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 956 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csülöksonka felvágott zöldségekkel együtt sütve

  • Sajtos-spenótos szelet

  • Részeges csirkecomb

  • Sült kolbászkák krumplival és zöldséggel

  • Zöld diós, gesztenyés csirkemell, őzgerincben sütve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    266,9 kcal
  • Összes zsír

    17,4 g
  • Szánhidrát

    3,4 g
  • Fehérje

    22,6 g