Ezer fűszeres csirke recept
2012-05-17- Típus: Sovány húsételek, Sült húsok, Tepsis húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Ez a recept egy olyan hangulatomban készült, amikor kedvem volt az egymáshoz passzoló fűszerekkel kísérletezni és minden, általam sokat használt fűszert egy ételbe vegyítettem. A végeredmény nem lett zsúfolt, sőt inkább izgalmas.
Ezeket szerezd be:
- 1 egész csirke (darabokra vágva)
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 1 teáskanál fokhagyma granulátum
- 2 evőkanál Worcestershire szósz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál rozmaring
- 2 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 evőkanál oregánó
- 1 evőkanál bazsalikom
1. Lépés
Megszórjuk a csirkedarabokat sóval, borssal és jól bekenjük fokhagyma granulátummal.
2. Lépés
Egy kis olajjal megkent tepsibe rakjuk és megszórjuk a maradék hozzávalóval a csirkéket.
3. Lépés
Süssük fóliával letakarva 45 percig 180°C-os sütőben, a minden 15. perc után fordítsuk meg a darabokat.
Tálaljuk rizzsel vagy steak burgonyával. (Diétázók párolt zöldséggel.)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 956 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
266,9 kcal -
Összes zsír
17,4 g -
Szánhidrát
3,4 g -
Fehérje
22,6 g