Húsleves kacsafarhátból metélttésztával
2016-03-21- Típus: Húslevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 50 perc
Finom húslevest készítettem kacsafarhátból, amit metélttésztával szervíroztam.
Ezeket szerezd be:
- 2 db kacsafarhát
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 0.5 db karalábé
- 0.5 db zellergumó (kicsi)
- 1 db csípős hegyes paprika
- 3 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db krumpli
- 1 db zellerlevél
- 2 szál petrezselyem
- 1 teáskanál fekete bors
- só (ízlés szerint)
- 10 dkg cérnametélt
1. lépés
A farhátakat kettévágom, egy fazékba teszem felöntöm vízzel, fűszerezem.
2. lépés
Amíg a farhát fő, felvágom a zöldségeket, majd a leveshez adom.
3. lépés
Kifőzöm a tésztát.
4. lépés
A levesből merek, szedek hozzá tésztát, teszek rá petrezselyemlevelet és chilipaprikát.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 442 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
708 kcal -
Zsír
21,1 g -
Koleszterin
156 mg -
Szénhidrát
76,4 g -
Cukor
13,7 g -
Fehérje
52,3 g