Választott hozzávaló: Karalábé

Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Az étel előzménye, hogy kb. 75 dkg-os csülköt főztem, több, mint 2 órán keresztül lassú tűzön. Felhasználtam még a főtt ...

Tovább

Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Az egyik húslevesem kapcsán kaptam egy kritikát a barátomtól, gimnáziumi osztálytársamtól, W. Petitől, hogy ez csak velős csonttal az igazi.

Tovább

Kacsás kása farhátból

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Ha van ludas kása, akkor miért ne lehetne kacsás kása is?! Finom pépes étel farhátból.

Tovább

Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Finom húslevest készítettem kacsafarhátból, amit metélttésztával szervíroztam.

Tovább

Fehérboros fácánleves gazdagon

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

A fácán fejedelmi étel. Ezúttal leves lett belőle. De egy combnak más lett a sorsa. Erről később.

Tovább

Tejfölös marhagulyásleves nokedlivel

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Nagyon finom és laktató. Kenyérrel akár egytálnak is elmegy. Próbáljátok ki!

Tovább

Mexikói zöldségleves tortillával és tequilával

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Eredetileg egy egyszerű reteklevest akartam készíteni, de aztán mivel a mélyhűtőben mexikói salátakeverékre bukkantam, megváltozott a terv.

Tovább

Tavaszi zöldségleves medvehagymával és kolbásszal

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Az idő már a tavaszt jelzi, ideje egy finom tavaszi levest főzni.

Tovább

Marhahúsleves metélttésztával

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Egy finom leves, nem csak ünnepekre és vasárnapokra.

Tovább

Karalábéleves csirkemájjal és fehérborral

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

A karalábélevest csirkemájjal gazdagítottam és fehérborral bolondítottam. Finom is lett!

Tovább

Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával és kolbásszal

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Mert nem csak babgulyás van. Finom vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával, kolbásszal és nokedlivel.

Tovább

Kacsamájpástétommal töltött karalábé tejfölös szószban

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Hogy ne mindig a megszokott darált hús legyen a töltelék.

Tovább