Pulykanyakleves zöldségesen metélttésztával
2018-01-24- Típus: Húslevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
Egyik kedvenc levesem, gyakran készítem. Ebbe most óriási nyak, némi zöldség került és levestésztát főztem bele. Jó csípős lett, mivel én úgy szeretem. Persze aki nem rajong az erős ételért, az óvatosan bánjon a chilivel és a fűszerek mennyiségével.
Ezeket szerezd be:
- 35 dkg Pulykanyak
- 1 közepes db Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 közepes db Sárgarépa
- 1 közepes db Fehérrépa
- 0.5 kis db Zellergumó
- 2 db Zellerlevél
- 1 közepes db Hegyes erős paprika
- 2 db Chilipaprika
- 1 közepes db Paradicsom
- 1 db Leveskocka (szárnyas)
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
- 1 tk Pirospaprika (csípős)
- 6 dl Víz
- 20 g Gyufatészta (1 marék)
1. lépés
A répát, petrezselyemgyökeret, zellert megpucolom, darabolom. A paprikát szeletelem. A hagymákat aprítom.
2. lépés
Egy fazékba beleteszem a nyakat és a zöldségeket, fűszerezem, s addig főzöm, míg a hús már csaknem puha. Ekkor beleteszem a tésztát.
3. lépés
Tálaláskor szedek a levesből, beleteszek egy nyakat, s egy chilipaprikát.
Én a húst a levessel együtt fogyasztottam, de aki akarja, az eheti külön is – a leves után – mustárral, tormával és kenyérrel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 520 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
505,6 kcal -
Zsír
12,3 g -
Koleszterin
147,8 mg -
Szénhidrát
58 g -
Cukor
22,4 g -
Fehérje
44,7 g