Pulykanyakleves zöldségesen metélttésztával

2018-01-24
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egyik kedvenc levesem, gyakran készítem. Ebbe most óriási nyak, némi zöldség került és levestésztát főztem bele. Jó csípős lett, mivel én úgy szeretem. Persze aki nem rajong az erős ételért, az óvatosan bánjon a chilivel és a fűszerek mennyiségével.

Ezeket szerezd be:

  • 35 dkg Pulykanyak
  • 1 közepes db Vöröshagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 2 közepes db Sárgarépa
  • 1 közepes db Fehérrépa
  • 0.5 kis db Zellergumó
  • 2 db Zellerlevél
  • 1 közepes db Hegyes erős paprika
  • 2 db Chilipaprika
  • 1 közepes db Paradicsom
  • 1 db Leveskocka (szárnyas)
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 1 tk Pirospaprika (csípős)
  • 6 dl Víz
  • 20 g Gyufatészta (1 marék)

1. lépés

A répát, petrezselyemgyökeret, zellert megpucolom, darabolom. A paprikát szeletelem. A hagymákat aprítom.

2. lépés

Egy fazékba beleteszem a nyakat és a zöldségeket, fűszerezem, s addig főzöm, míg a hús már csaknem puha. Ekkor beleteszem a tésztát.

3. lépés

Tálaláskor szedek a levesből, beleteszek egy nyakat, s egy chilipaprikát.

Én a húst a levessel együtt fogyasztottam, de aki akarja, az eheti külön is – a leves után – mustárral, tormával és kenyérrel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 520 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

  • Fehérboros fácánleves gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    505,6 kcal
  • Zsír

    12,3 g
  • Koleszterin

    147,8 mg
  • Szénhidrát

    58 g
  • Cukor

    22,4 g
  • Fehérje

    44,7 g