Marhahúsleves zöldségesen cérnametélttel

2014-12-02
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Apáméknál, a második feleséggel, a húsleves a vasárnapok kötelező étele volt. Apám sok borsot és paprikát szórt a levesre. Valószínűleg tőle örököltem a csípős ételek iránti vonzódásomat.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg marhalábszár
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db chilipaprika
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 1 db karalábé
  • 2 db krumpli
  • 1 db paprika
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 0.5 csokor zellerlevél
  • egész bors (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 10 dkg cérnametélt

1. Lépés

A húst nagyobb darabokra vágom. A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát negyedelem.

2. Lépés

A húst egy fazékba teszem, felöntöm vízzel, felforralom, majd lassú tűzön tovább főzöm.

3. Lépés

Beleteszem a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.

4. Lépés

Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, egy darab húst, tésztát, s egy chilipaprikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 310 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pulykanyakleves zöldségesen metélttésztával

  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    454 kcal
  • Zsír

    7,6 g
  • Koleszterin

    114 mg
  • Szénhidrát

    57,3 g
  • Cukor

    8,1 g
  • Fehérje

    39,4 g