Marhahúsleves zöldségesen cérnametélttel
2014-12-02- Típus: Húslevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Apáméknál, a második feleséggel, a húsleves a vasárnapok kötelező étele volt. Apám sok borsot és paprikát szórt a levesre. Valószínűleg tőle örököltem a csípős ételek iránti vonzódásomat.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg marhalábszár
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db chilipaprika
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db zellergumó
- 1 db karalábé
- 2 db krumpli
- 1 db paprika
- 0.5 csokor petrezselyem
- 0.5 csokor zellerlevél
- egész bors (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika
- 10 dkg cérnametélt
1. Lépés
A húst nagyobb darabokra vágom. A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát negyedelem.
2. Lépés
A húst egy fazékba teszem, felöntöm vízzel, felforralom, majd lassú tűzön tovább főzöm.
3. Lépés
Beleteszem a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.
4. Lépés
Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, egy darab húst, tésztát, s egy chilipaprikát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 310 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
454 kcal -
Zsír
7,6 g -
Koleszterin
114 mg -
Szénhidrát
57,3 g -
Cukor
8,1 g -
Fehérje
39,4 g