Fekete-fehér habcsókok

2012-07-13
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Habcsókot izgalmas készíteni, mert nagyon gyorsan kész lehetünk vele és számtalan verzióban kisérletezhetünk. Díszíthetjük cukorbogyókkal, tortadarával, mandulaforgáccsal.

Ezeket szerezd be:

  • 3 nagy tojásfehérje
  • 1/8 teáskanál tejszín
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1/2 csésze fehér csoki dara
  • 1/2 csésze étcsokoládés dara

1. Lépés

Melegítsük a sütőt 160 °C-ra. Fedjük le a tepsinket egy sütőpapírral. Egy mixer segítségével verjük fel a tojásfehérjét és tejszínt, egészen kemény habbá verjünk, hogy ha a fejünk felé fordítanánk a tálat, akkor nem csúszna ki a hab belőle.

2. Lépés

Fokozatosan adjunk hozzá egy kevés cukrot, aztán a vaníliát, és addig keverjük újra, ameddig ismét nem lesz kemény hab belőle. Szórjuk meg a csokoládé forgáccsal, vagy a kívánt díszítéssel. (Lehet az színes cukorka, mandula forgács vagy csak fahéj vagy reszelt naracshéj).

3. Lépés

Helyezzünk a tepsibe egy evőkanálnyi adagokat, próbáljuk meg felcsúcsosítani őket. Süssük 35-45 percig, vagy csak addig, amíg a habcsókok kiszáradnak. Hagyjuk teljesen kihűlni őket tálalás előtt.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 880 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Habkarika

  • Tejszínes-gyümölcsös habcsók

  • Csokoládés habcsók

  • Szellem habcsókok

  • Kókuszos habcsókok

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    55,6 kcal
  • Összes zsír

    2,1 g
  • Szánhidrát

    8,2 g
  • Fehérje

    1 g