Libacomb sült gyümölcsökkel és sütőtökös krumplipürével
2013-08-23- Típus: Libasült receptek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:15 p
- Elkészítés: 1:25 p
Mert libát nem csak Márton napkor lehet enni.
Ezeket szerezd be:
- 2 db libacomb
- libazsír
- 5 db nagyobb krumpli
- 1 kisebb kanadai sütőtök fele
- 1 alma
- 1 körte
- 2 db szilva
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- fehérbor
- petrezselymes kapros joghurt
- liszt
- rozmaring
- kakukkfű
- só, őrölt fekete bors
- morzsolt kakukkfű
- morzsolt majoranna
1. Lépés
A combot egy nyél nélküli serpenyőbe tettem (hogy a sütőbe is be tudjam tenni) bőrét bevagdostam, mindkét oldalát sóztam, borsoztam, szórtam rá majorannát, kakukkfüvet, snidlinget, rátettem az apróra vágott hagymát, fokhagymát, locsoltam rá olívaolajat, s betettem a hűtőbe éjszakára.
2. Lépés
Másnap délelőtt feltettem a tűzhelyre. Adtam hozzá kevés libazsírt, s vizet, tettem rá rozmaring és kakukkfű ágakat, s lassú lángon elkezdtem párolni. Időnként meglocsoltam a levével, az elpárolgott vizet pótoltam.
3. Lépés
Közben megpucoltam a krumplikat, s a tököt, kockára vágtam, s sós vízben feltettem. főni. Az almát és a körtét negyedeltem, magházát eltávolítottam. A szilvát kettévágtam, a magját kivettem.
A megfőtt krumplit és tököt összetörtem, szórtam rá borst és szerecsendiót, öntöttem rá kevés petrezselymes kapros joghurtot s jól összekevertem.
4. Lépés
Kb egy óra elteltével a serpenyőről levettem a fedőt, mellétettem a gyümölcsöket, locsoltam rá fehér bort, betettem a sütőbe, s grill fokozaton 180 C fokon megpirítottam.
A szaftba egy kevés lisztet szórtam, összekevertem.
5. Lépés
Tálaláskor ráhelyeztem a libacombot egy tányérra, raktam hozzá tök-krumpli pürét és gyümölcsöket, adtam hozzá a szaftból, s díszítettem rozmaringgal és petrezselyem zölddel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 942 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
819 kcal -
Zsír
24.9g -
Szénhidrát
113.7g -
Fehérje
36.6g