Sült libacomb fehérboros párolt káposztával és krumplipürével
2016-03-14- Típus: Libasült receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:20 p
- Elkészítés: 1:30 p
Sült libacomb fehérboros párolt káposztával, krumplipürével, áfonyás sárgabarackkal és sült céklával. Ez a finomság a névnapomra készült.
Ezeket szerezd be:
- 1 db libacomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál rozmaring
- 3 szál kakukkfű
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 3 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 szál petrezselyem
- 0.5 db káposzta
- olívaolaj
- köménymag (ízlés szerint)
- 0,5 db citrom
- 1 dl fehérbor
- 1 db cékla
- 2 szelet sárgabarack befőtt
- 2 kk áfonyalekvár
1. lépés
A libacombot sózom, borsozom, s beteszem a hűtőbe néhány órára.
2. lépés
A combokat belehelyezem egy nyél nélküli serpenyőbe kevés libazsírra, teszek rájuk-melléjük fokhagymagerezdeket, kakukkfüvet és rozmaringot. Mindkét oldalát megkapatom, majd vizet öntök rá, lefedem, s nem túl nagy lángon párolom, időnként meglocsolom.
3. lépés
Közben felszeletelem a káposztát.
4. lépés
Egy serpenyőben olajon megpörkölöm a köménymagot, szórok rá cukrot, karamellízálom. Rádobom a felvágott hagymát, megdinsztelem.
5. lépés
Hozzáadom a káposztát, sóval, borssal ízesítem. Időnként megkavarom. Amikor már majdnem kész, facsarok rá citromlevet és öntök rá fehérbort, készre párolom.
6. lépés
Amíg a káposzta párolódik, megfőzöm a krumplit, összetöröm, keverek hozzá kevés libazsírt.
7. lépés
Amikor a combok már megpuhultak, a serpenyőbe teszem a négybe vágott céklát, s a 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára grillezem.
8. lépés
Nagy lapostányérra teszem a comb felét, mellé sült céklát, egy-egy kupac káposztát, s krumplipürét, rá petrezselyemlevelet, s fél sárgabarackot, közepében áfonyalekvárral.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 869 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1563 kcal -
Zsír
61,4 g -
Koleszterin
228 mg -
Szénhidrát
175,9 g -
Cukor
34,8 g -
Fehérje
83,1 g