Rozmaringos csirke

2013-02-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Rozmaring az egyik legjobb fűszer, amit használtam és amit elég gyakran használok. Nagyon egyszerűen lehet finom vacsorát készíteni belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 6-8 db csirkecomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (préselve)
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál rozmaring
  • 1/2 evőkanál citromhéj
  • 1 tk kömény
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • só, bors ízlés szerint

1. Lépés

A hagymát felszeleteljük. Az olívaolajat, szójaszószt és a fűszereket összekeverjük egy nagyobb tálban, majd meghempergetjük benne a csirkecombokat. Hogy jól összeérjenek az ízek legalább 1 órára hűtőbe tesszük pácolódni.

2. Lépés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, majd elővesszük egy sütőzacskót. Az aljára csepegtetünk egy kevéske olajat, belehelyezzük a hagymát, majd rátesszük a csirkecombokat, megszórhatjuk a tetejét még egy kis extra rozmaringgal. A sütőzacskó száját bezárjuk, néhol megszurkáljuk, majd mehet is a sütőbe.

3. Lépés

A húst puhulásig sütjük, kb. 40 perc alatt el is készül. A legjobb rozmaringos rizzsel, egyszerűen úgy készíthetjük el, hogy a rizs főzővízébe teszünk 1/2 evőkanál rozmaringot. Nagyon finom lesz az íze tőle!.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

6 177 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Részeges csirkecomb

  • Sült kolbászkák krumplival és zöldséggel

  • Zöld diós, gesztenyés csirkemell, őzgerincben sütve

  • Cigánypecsenyés langalló

  • Fűszeres csirke burgonyán sütve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    291 kcal
  • Zsír

    13.9g
  • Szénhidrát

    5.8g
  • Fehérje

    34.5g