Nyári zöldségleves sonkával és baconnal
2014-03-27- Típus: Zöldséglevesek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Nagyon finom olaszos, mediterrán nyári zöldségleves sonkával, baconnal, vörösborral és sajttal.
Ezeket szerezd be:
- 5 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 0.5 db karalábé
- 0.5 db zellergumó
- 0.5 db cukkini
- 1 db uborka
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db paprika (lecsó)
- 2 db kisebb vöröshagyma
- 2 szál újhagyma (zöldjével)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 levél mángold
- 4 szelet bacon
- 2 szelet sonka (pizza)
- 3 szál petrezselyem
- 2 db korianderlevél
- olívaolaj
- 1 db marhahúsleves-kocka
- 1 db tyúkhús leveskocka
- vegeta (ízlés szerint)
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- örölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 dl vörösbor
- 150 g füstölt sajt
1. Lépés
A hagymát, fokhagymát apróra, a répát, fehérrépát, paprikákat, uborkát karikára vágom, a cukkinit szeletelem, majd négybe vágom, a mángoldot csíkokra, a petrezselymet, koriandert nagyobb darabokra vágom, a paradicsomot nyolcadolom.
2. Lépés
Egy lábasban darabolt baconon és olajon megpirítom a hagymát.
3. Lépés
Ráteszem a zöldségeket, s megdinsztelem, fűszerezem.
4. Lépés
Öntök rá egy liter vizet, s körülbelül fél óráig főzöm.
5. Lépés
Közben felkockázom a sonkát, s lereszelem a sajtot.
6. Lépés
Amikor már majdnem puhák a zöldségek, beleteszem a sonkát, öntök bele vörösbort.
7. Lépés
Tálaláskor a levesre szórok reszelt sajtot, s teszek rá petrezselyem levelet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 455 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
499 kcal -
Zsír
30,6 g -
Koleszterin
70 mg -
Szénhidrát
30,5 g -
Cukor
12,5 g -
Fehérje
24,2 g