Sült kacsacomb sült krumplival

2014-12-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Sült kacsacomb sült krumplival, vörösborban párolt almás káposztával, ribizli dzsemmel és sárgabarack befőttel. Nyámi! :)

Ezeket szerezd be:

  • 2 db kacsacomb
  • 25 dkg krumpli
  • 0.5 db káposzta (vörös)
  • 1 db alma
  • só (ízlés szerint)
  • rozmaring (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • majoranna (ízlés szerint)
  • cukor (ízlés szerint)
  • köménymag (ízlés szerint)
  • ecet (ízlés szerint)
  • 1 dl vörösbor
  • 1 db babérlevél
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 2 db sárgabarackbefőtt
  • 2 teáskanál dzsem (ribizli)
  • olívaolaj

1. Lépés

A kacsacombot fűszerezem sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, majorannával, locsolok rá olívaolajat, s beteszem a hűtőbe egy napra.

2. Lépés

Másnap a krumplit héjában megfőzöm félig, majd megpucolom, s felszeletelem.

3. Lépés

A káposztát és az almát legyalulom. Egy serpenyőben kevés olajon cukrot karamelizálok, beleteszem a káposztát és az almát, a köménymagot, babérlevelet, sót, borsot, öntök rá kevés ecetet, s megpárolom, a végén öntök bele vörösbort.

4. Lépés

Közben megsütöm a kacsacombokat, majd a zsírjában a krumplit.

5. Lépés

Tálaláskor teszek a tányérra egy combot, mellé krumplit és káposztát, valamint egy sárgabarackot, egy kanál ribizlidzsemet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 679 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült libacomb fehérboros párolt káposztával és krumplipürével

  • Fehérboros sült libacomb gyümölcsökkel és rizzsel

  • Libacomb sült gyümölcsökkel és sütőtökös krumplipürével

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    476 kcal
  • Zsír

    12,7 g
  • Koleszterin

    79 mg
  • Szénhidrát

    57,9 g
  • Cukor

    22,6 g
  • Fehérje

    28,7 g