Sült kacsacomb sült krumplival
2014-12-08- Típus: Libasült receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Sült kacsacomb sült krumplival, vörösborban párolt almás káposztával, ribizli dzsemmel és sárgabarack befőttel. Nyámi! :)
Ezeket szerezd be:
- 2 db kacsacomb
- 25 dkg krumpli
- 0.5 db káposzta (vörös)
- 1 db alma
- só (ízlés szerint)
- rozmaring (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- majoranna (ízlés szerint)
- cukor (ízlés szerint)
- köménymag (ízlés szerint)
- ecet (ízlés szerint)
- 1 dl vörösbor
- 1 db babérlevél
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 2 db sárgabarackbefőtt
- 2 teáskanál dzsem (ribizli)
- olívaolaj
1. Lépés
A kacsacombot fűszerezem sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, majorannával, locsolok rá olívaolajat, s beteszem a hűtőbe egy napra.
2. Lépés
Másnap a krumplit héjában megfőzöm félig, majd megpucolom, s felszeletelem.
3. Lépés
A káposztát és az almát legyalulom. Egy serpenyőben kevés olajon cukrot karamelizálok, beleteszem a káposztát és az almát, a köménymagot, babérlevelet, sót, borsot, öntök rá kevés ecetet, s megpárolom, a végén öntök bele vörösbort.
4. Lépés
Közben megsütöm a kacsacombokat, majd a zsírjában a krumplit.
5. Lépés
Tálaláskor teszek a tányérra egy combot, mellé krumplit és káposztát, valamint egy sárgabarackot, egy kanál ribizlidzsemet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 679 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
476 kcal -
Zsír
12,7 g -
Koleszterin
79 mg -
Szénhidrát
57,9 g -
Cukor
22,6 g -
Fehérje
28,7 g