Fehérboros sült libacomb gyümölcsökkel és rizzsel
2015-10-21- Típus: Libasült receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 1:40 p
Márton napra készítettem, nagyon finom lett.
Ezeket szerezd be:
- 1 db libacomb
- 3 db szilva
- 1 db alma
- 1 ek libazsír
- 1 dl fehérbor
- 1 ek vaj
- 1 ek cukor
- 1 tk méz
- 0,5 bögre rizs
- 2 tk mazsola
- 2 db krumpli
- 3 szál rozmaring
- 5 szál kakukkfű
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. lépés
A combot sózom, borsozom, beteszem egy serpenyőbe, rákanalazok zsírt és rárakom a zöldfűszereket. Beteszem a hűtőbe.
2. lépés
Másnap öntök rá egy kevés vizet, s lefedve sütöm egy órát. Közben megfőzöm a krumplit, megpucolom.
3. lépés
A rizst a mazsolával felteszem főni. Megsózom.
4. lépés
A szilvát félbevágom, kimagozom, az almát nyolcadolom, a csutkát kivágom. Egy serpenyőben vajon cukor és méz hozzáadásával karamellízálom.
5. lépés
A libacombra ráöntöm a bort, s beteszem a sütőbe további félórára. Időnként meglocsolom a szafttal. A vége felé mellérakom a krumplikat.
6. lépés
Tálaláskor a tányérra teszem a combot, a krumplikat és gyümölcsöket, s egy kupac rizst.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 267 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1618 kcal -
Zsír
70,5 g -
Koleszterin
225 mg -
Szénhidrát
169,3 g -
Cukor
56 g -
Fehérje
62,1 g