Választott hozzávaló: Majoranna
Piperade, azaz francia lecsó tojással
A mi lecsónkra leginkább hasonlító változat. Szemben a ratatouille-val, ebben nincs padlizsán, és cukkini.
TovábbParadicsomleves kuszkusszal
Imádom a paradicsomleves az egyik kedvencünk, most elkészítettem diétás verzióban is kuszkusszal.
TovábbSült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval
A lazac szerintem a tengeri halak királya. Nagyon kedvelem, most sütve készítettem el, sült zöldségekkel.
TovábbTortilla heringfilével, zöldségekkel és sajttal
Egy gyors és finom spanyol étel. Kedvenc még Dél-Amerika spanyol-nyelvterületén is. A töltelék tetszés szerinti. Én most egy halas változatot ...
TovábbVörösboros birkapörkölt sós krumplival
Bár a birkapörkölt bográcsban főzve az igazi, azért így is élvezhető ez az étel.
TovábbFehérboros-tejfölös székelykáposzta oldalassal és húsgombóccal
Fehérboros székelykáposzta finom oldalassal, füstölt tarjával, húsgombóccal, kolbásszal és szalonnával, jó tejfölösen.
TovábbVörösboros lucskos káposzta húsgombóccal és tejföllel
Egy igazi téli étel, amit természetesen bármikor elkészíthetünk.
TovábbFehérboros fácánleves gazdagon
A fácán fejedelmi étel. Ezúttal leves lett belőle. De egy combnak más lett a sorsa. Erről később.
TovábbChilis-vörösboros sólet parasztkolbásszal és tojással
Lehet, hogy a kóser konyha hívei ezt szentségtörésnek tartják, de én szeretem a csípős parasztkolbászt. Mivel csülök nem volt itthon, ...
TovábbSavanyú káposztás csirkecombok
Egy szakácskönyvben találtam ezt a nagyon finom ételt, érdemes vacsorára találni. Egy tepsibe teszem a már megmosott, megtisztított, sózott, borsozott, ...
TovábbKáposztafőzelék Gizitől
Hasonlóan készítem mint a kelkáposzta főzeléket, csak éppen fejes káposztából.
Tovább