Választott hozzávaló: Fehérbor
Hideg fehérboros almakrémleves dióval
Főzés nélküli! Ennél az ételnél még a konyha közelébe se muszáj menni. Nyáron a teraszon készítettem, árnyékban.
TovábbBerlini sertéscsülök
Azaz Berliner Eisbein. Hogy mi is ez? Barna sörben sült csülök, savanyított párolt káposztával, zöldborsós pürével és petrezselymes sós krumplival. ...
TovábbFehérboros gombás káposztaleves sült pörccel
Fehérboros gombás káposztaleves sült pörccel, füstölt kolbásszal, tejfölösen. Tessék kipróbálni! :)
TovábbFehérboros-tejfölös székelykáposzta oldalassal és húsgombóccal
Fehérboros székelykáposzta finom oldalassal, füstölt tarjával, húsgombóccal, kolbásszal és szalonnával, jó tejfölösen.
TovábbFehérboros-tejfölös krumplileves zöldségesen lecsókolbásszal
Egy finom levesre vágytam, amiben van egy kis extra. Nos, úgy érzem, sikerült egy kedvemre valót főzni.
TovábbFehérboros csirkemell párolt brokkolival és káposztával
A különféle szárnyas után most jöjjön egy egyszerű csirkemell. A csirkemellet kockára vágom, a káposztát lereszelem, a fokhagymát aprítom, a ...
TovábbFehérboros fácánleves gazdagon
A fácán fejedelmi étel. Ezúttal leves lett belőle. De egy combnak más lett a sorsa. Erről később.
TovábbRumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj
Bár már vége az ünnepeknek, mégis valami finomra vágytam. Délelőtt a húst kiklopfolom, sózom, borsozom, ráteszem a feldarabolt gyümölcsöket, feltekerem. ...
TovábbFehérboros-tejszínes szőlőkrémleves pekándióval
Itt az ősz, s vele a szőlő. Főzzünk egy finom szőlőkrémlevest!
TovábbFehérboros fokhagymakrémleves sajttal és pirítóssal
Tegnap tésztát főztem, a levét sajnáltam kiönteni, ezt használtam fel a mai leveshez.
Tovább