Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

2016-11-02
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egy klasszikus krémleves. Könnyű, gyors és finom.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csokor Medvehagyma
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • 1 közepes db Vöröshagyma
  • 3 db Újhagyma (zöldjével)
  • 1 közepes db Krumpli
  • 1 db Sárgarépa
  • 0.5 db Zellergumó
  • 2 db Zellerlevél
  • 6 szál Petrezselyem
  • 1 ek Vaj
  • 1 db Leveskocka (szárnyashúsleves)
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 0.5 l Víz
  • 1 dl Fehérbor
  • 2 dl Főzőtejszín
  • 5 dkg Parmezán sajt
  • 3 szelet Toast kenyér

1. lépés

A hozzávalókat felvágom.

2. lépés

Egy fazékban vajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a krumplit és a zöldségeket, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem.

3. lépés

Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadom a medvehagymát és az újhagymát, beleöntöm a bort.

4. lépés

A sajtot lereszelem.

5. lépés

A levest botmixerrel összekeverem, beleöntöm a főzőtejszínt, majd visszateszem a tűzhelyre, épp csak rottyantok rajta egyet.

6. lépés

A toastot megpirítom, kockára vágom.

7. lépés

Tálalok. Merek a levesből, ráteszem a toastdarabokat, megszórom sajttal, díszítem medvehagymalevéllel és virágbimbóval.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 432 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    316 kcal
  • Zsír

    12,7 g
  • Koleszterin

    36,5 mg
  • Szénhidrát

    34,8 g
  • Cukor

    6 g
  • Fehérje

    11,5 g