Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves
2016-11-02- Típus: Krémlevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egy klasszikus krémleves. Könnyű, gyors és finom.
Ezeket szerezd be:
- 2 csokor Medvehagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 közepes db Vöröshagyma
- 3 db Újhagyma (zöldjével)
- 1 közepes db Krumpli
- 1 db Sárgarépa
- 0.5 db Zellergumó
- 2 db Zellerlevél
- 6 szál Petrezselyem
- 1 ek Vaj
- 1 db Leveskocka (szárnyashúsleves)
- 1 tk Só (ízlés szerint)
- 1 tk Bors (ízlés szerint)
- 0.5 l Víz
- 1 dl Fehérbor
- 2 dl Főzőtejszín
- 5 dkg Parmezán sajt
- 3 szelet Toast kenyér
1. lépés
A hozzávalókat felvágom.
2. lépés
Egy fazékban vajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a krumplit és a zöldségeket, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem.
3. lépés
Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadom a medvehagymát és az újhagymát, beleöntöm a bort.
4. lépés
A sajtot lereszelem.
5. lépés
A levest botmixerrel összekeverem, beleöntöm a főzőtejszínt, majd visszateszem a tűzhelyre, épp csak rottyantok rajta egyet.
6. lépés
A toastot megpirítom, kockára vágom.
7. lépés
Tálalok. Merek a levesből, ráteszem a toastdarabokat, megszórom sajttal, díszítem medvehagymalevéllel és virágbimbóval.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 432 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
316 kcal -
Zsír
12,7 g -
Koleszterin
36,5 mg -
Szénhidrát
34,8 g -
Cukor
6 g -
Fehérje
11,5 g