Orosz túrótorta

2013-03-16
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Mitől is lesz orosz a túrótorta? Hát, ha rejtünk bele egy kis vodkát! :) Elsőre furcsán hangozhat, de a végeredmény isteni!

Ezeket szerezd be:

  • 6 tojás
  • 250 g túró
  • 100 ml tejszín
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • fél tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola
  • fél dl vodka
  • 150 g porcukor
  • 16 dkg vaj
  • csipetnyi só

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. A mazsolákat kevés vízzel felengedett vodkában fél órára beáztatjuk. A tojásokat feltörjük, majd 3 egész tojást és 3 tojássárgáját elkeverünk a porcukorral, fehéredésig. A 3 tojás fehérjét félre tesszük. 1 evőkanál vajat félreteszünk, majd a többit elkeverjük és a tojásos keverékben.

2. lépés

A citrom héját lereszeljük, a mazsolát lecsöpögtetjük. Adjuk a tojásos keverékhez a villával átnyomkodott túrót, a reszelt citromhéjat, a levét, a tejszínt és egy csipetnyi sót is hozzákeverünk. Jól összedolgozzuk, majd végül beleforgatjuk a mazsolát.

3. lépés

A maradék 3 tojásfehérjéből verjünk kemény habot egy fél tasak vaníliás cukorral, majd óvatosan keverjük hozzá a tésztához. Ne tőrjük a habot, óvatos mozdulatokkal dolgozzunk. Kivajazunk egy kerek tortaformát, majd beleöntjük a tésztát és körülbelül 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük a tortát.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 871 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szamóca-túrótorta sütés nélkül

  • Áfonyás túrótorta

  • Burgonyás túrótorta

  • Túrótorta őzgerincben, sütés nélkül

  • Túrótorta recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    259 kcal
  • Zsír

    8.2g
  • Szénhidrát

    31.5g
  • Fehérje

    11.6g