Orosz túrótorta
2013-03-16- Hány főre: 6
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Mitől is lesz orosz a túrótorta? Hát, ha rejtünk bele egy kis vodkát! :) Elsőre furcsán hangozhat, de a végeredmény isteni!
Ezeket szerezd be:
- 6 tojás
- 250 g túró
- 100 ml tejszín
- 1 citrom reszelt héja és leve
- fél tasak vaníliás cukor
- 10 dkg mazsola
- fél dl vodka
- 150 g porcukor
- 16 dkg vaj
- csipetnyi só
1. lépés
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. A mazsolákat kevés vízzel felengedett vodkában fél órára beáztatjuk. A tojásokat feltörjük, majd 3 egész tojást és 3 tojássárgáját elkeverünk a porcukorral, fehéredésig. A 3 tojás fehérjét félre tesszük. 1 evőkanál vajat félreteszünk, majd a többit elkeverjük és a tojásos keverékben.
2. lépés
A citrom héját lereszeljük, a mazsolát lecsöpögtetjük. Adjuk a tojásos keverékhez a villával átnyomkodott túrót, a reszelt citromhéjat, a levét, a tejszínt és egy csipetnyi sót is hozzákeverünk. Jól összedolgozzuk, majd végül beleforgatjuk a mazsolát.
3. lépés
A maradék 3 tojásfehérjéből verjünk kemény habot egy fél tasak vaníliás cukorral, majd óvatosan keverjük hozzá a tésztához. Ne tőrjük a habot, óvatos mozdulatokkal dolgozzunk. Kivajazunk egy kerek tortaformát, majd beleöntjük a tésztát és körülbelül 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük a tortát.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 871 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
259 kcal -
Zsír
8.2g -
Szénhidrát
31.5g -
Fehérje
11.6g