Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

2016-05-04
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ezúttal tisztított, szeletelt tököt használtam. Resztelt csirkemájas és a gombás sütőtökkrémleves, amit mindenkinek ajánlok.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg sütőtök (1 db kisebb szelet)
  • 1 db krumpli
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db húsleveskocka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 dl főzőtejszín
  • 10 dkg csirkemáj
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika

1. lépés

A tököt kockára vágom. Egy serpenyőre rakom. Meglocsolom olívaolajjal, s a sütőben megsütöm.

2. lépés

Közben a krumplit, a paradicsomot, a paprikát kockára vágom, a hagymákat aprítom.

3. lépés

A krumplit egy lábasba teszem, öntök rá vizet, fűszerezem, s rámorzsolom a leveskockát. Majd hozzáadom a tököt is. Rövid ideig főzöm, hozzáöntöm a főzőtejszínt, majd botmixerrel összekeverem, hagyok kevés darabosat.

4. lépés

Míg a leves főtt, megdinszteltem a hagymákat, a paprikát és a paradicsomot, rátettem a májat, mellé a gombát.

5. lépés

Tálaláskor merek a tányérba levest, középre teszek májat, köré gombát, locsolok rá szaftot és tejszínt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 820 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    325 kcal
  • Zsír

    13,8 g
  • Koleszterin

    290 mg
  • Szénhidrát

    35,1 g
  • Cukor

    9,5 g
  • Fehérje

    19 g