Cukkini krémleves levesgyönggyel
2016-01-29- Típus: Krémlevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Egy iszonyatosan könnyű leves ebédre vagy vacsorára. Bármilyen levesgyönggyel vagy croutonnal fogyaszthatjuk.
Ezeket szerezd be:
- 0.5 kg cukkini (fagyasztott is lehet)
- 4 deci húsleves alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1,5 deci főzőtejszín
- bazsalikom, kakukkfű
- 1 kisebb sárgarépa
- 1 deci étolaj
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
Az olajat felteszem melegíteni, beleaprítom a hagymákat. Kicsit üvegesre párolom.
2. lépés
A sárgarépát és a cukkinit apró kockákra vágom. A hagymához adom és fél deci alaplevet adok hozzá. Amikor jól megpárolódott hozzáadom a többi alaplevet, a kakukkfüvet és a bazsalikomot.
3. lépés
Sóval, borssal ízesítem. Amikor megpuhult a sárgarépa és a cukkini, az egészet összemixelem. A végén hozzáadom a főzőtejszínt. Egyszer felforralom és már kész is.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 171 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
275 kcal -
Zsír
25.6g -
Koleszterin
0mg -
Szénhidrát
8.8g -
Cukor
3.8g -
Fehérje
4.2g