Darált hússal töltött gomba paradicsomszószban
2014-06-25- Típus: Töltött gomba receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Töltött gomba másképp. Miután több töltött gombát is feltettem, valami újat akartam kreálni. Remélem sikerült. Nekem nagyon ízlett!
Ezeket szerezd be:
- 5 db óriási csiperkegomba
- olívaolaj
- 3 db nagyobb krumpli
- - : : : A töltelékhez : : : -
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg vegyes darált hús (marha és sertés)
- 200 g bacon
- 60 g rizs
- 1 db tojás
- 1 db hegyes csípős zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 2 db újhagyma (szárával)
- 2 szál petrezselyem
- vegeta (ízlés szerint)
- majoranna (ízlés szerint)
- fokhagymás-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- 100 g füstölt sajt
- 100 g sajt (trappista)
- - : : : A paradicsomszószhoz : : : -
- 1 db kicsi vöröshagyma
- 0.5 db újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- 140 g paradicsomsűritmény
- 1 evőkanál ketchup
- chiliszósz (ízlés szerint)
- 0.5-1 dl víz
- só (ízlés szerint)
- 1 db csirkehúsleves-kocka
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- bazsalikom (ízlés szerint)
- majoranna (ízlés szerint)
- 6 szál metélőhagyma
- rozmaring (ággal)
- kakukkfű (ággal)
1. Lépés
A gombáknak kiveszem a törzsét. A rizst megfőzöm, keverőtálba teszem.
2. Lépés
A hagymákat, paprikákat aprítom, a bacon szalonnát szeletelem, kevés olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a darált húst, fehéredésig dinsztelem.
3. Lépés
Beleteszem a keverő tálba, fűszerezem, ütök bele egy tojást, sózom, borsozom, megszórom paprikával, összekeverem. A sajtokat lereszelem.
4. Lépés
Egy nyél nélküli serpenyőben a hagymákat olívaolajon megdinsztelem.
5. Lépés
Hozzáadom a paradicsompürét, öntök hozzá vizet, ketchupot, chiliszószt, fűszerezem, felforralom.
6. Lépés
Belehelyezem a gombafejeket, mellé a törzseket, a gombafejekbe pakolom a tölteléket, teszek rá chilipaprikát, valamint rozmaring- és kakukkfű ágakat. Fedő alatt rotyogtatom.
7. Lépés
Majd ráteszem a füstölt sajtot, kis idő múltán a trappistát, melléteszem az időközben megfőtt és megpucolt krumplikat.
8. Lépés
Sózom, fűszerezem, öntök rá vörösbort, s a serpenyőt beteszem a 180 ºC fokra előmelegített sütőbe és grill fokozaton aranybarnára sütöm.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 859 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
926 kcal -
Zsír
50,7 g -
Koleszterin
193 mg -
Szénhidrát
63 g -
Cukor
7,1 g -
Fehérje
57,2 g