Tangó szelet

2015-07-07
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Nagyon finom, krémes sütemény. Összejövetelekre, születésnapra, ballagásra is készülhet.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta hozzávalói 20x30 cm-es tepsihez:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 ek kakaó
  • 1 db tojás
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1-2 ek tejföl
  • Krém hozzávalói:
  • 3 cs vaníliás pudingpor (főzős)
  • 8 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • Díszítés a tetejére:
  • 1 cs piskótatallér
  • 2-3 dkg csokoládé

1. Lépés

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd morzsoljuk össze a margarinnal. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a kakaót, majd adjuk hozzá a tojást, és egy evőkanál tejfölt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen. Ha szükséges akkor apránként adjunk hozzá még tejfölt.

2. Lépés

Ezután felezzük el a tésztát, majd nyújtsuk ki tepsi méretűre. A tepsi hátlapját zsírozzuk és lisztezzük meg, és tegyük rá a kinyújtott lapot, majd villával néhány helyen böködjük meg.
A másik tésztával is így járjunk el. Én lisztezett sütőpapíron nyújtom ki, és a papírral együtt teszem át a tepsire, így egyszerűbb megsütni a lapokat.

3. Lépés

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt világos színűre. Én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem.
A sütőből kivéve tegyük a lapot rácsra, és hűtsük ki egészen.

4. Lépés

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel. A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, öntsük hozzá a pudingos keveréket. Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt, főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen.

5. Lépés

A porcukrot és a vaníliás cukrot, keverjük habosra a margarinnal, majd apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot.

6. Lépés

Az egyik tésztalapot tegyük bele a tepsibe, melynek a hátlapján sütöttük, majd kanalazzuk rá a krém 2/3 részét. Egyenletesen simítsuk el, és helyezzük rá a másik lapot, majd tenyérrel egy kicsit nyomkodjuk le.

7. Lépés

Ezután kanalazzuk rá a megmaradt krémet, majd szintén egyenletesen simítsuk el. A krém tetejére ízlés szerint helyezzük rá a piskótatallért, majd olvasztott csokoládéval csorgassuk meg.

8. Lépés

Ezután tegyük be a sütemény a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

 

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(2.6 / 5)

2.6 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

11 114 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pudingos-kókuszos szelet

  • Pudingos süti málna dzsemmel

  • Almás pudingos kocka

  • Márványos epres szelet

  • Egyszerű puncsos szelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    858 kcal
  • Zsír

    36.8g
  • Szénhidrát

    129.3g
  • Fehérje

    5.3g
  • Koleszterin

    29mg
  • Cukor

    101.1g