Zöldséges darált hússal töltött gomba
2014-03-20- Típus: Töltött gomba receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 35 perc
Jó pár finom zöldséggel megtöltöttem a ropogós gombát és sült krumplit készítettem hozzá.
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg darált hús (sertés)
- 3 db óriási csiperkegomba
- 0.5 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- 0.5 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db tojás
- 3 db közepes újkrumpli
- 1 szál petrezselyem
- 2 db korianderlevél
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlé szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- olívaolaj
- chiliszósz (ízlés szerint)
1. Lépés
A gombák törzsét eltávolítom. A hagymákat, paprikákat, paradicsomot, zöldeket aprítom.
2. Lépés
Serpenyőben kevés olívaolajon a hagymákat megdinsztelem.
3. Lépés
Hozzáadom a darált húst, majd a paprikát, végül a paradicsomot, s az aprított gombatörzset, együtt dinsztelem.
4. Lépés
Átteszem egy keverőtálba, beleütöm a tojást, a zöldeket, fűszerezem, összekeverem.
5. Lépés
A gombákat megtöltöm.
6. Lépés
Beleteszem a serpenyőbe, melybe kevés olajat öntöttem, közéjük rakom a krumplikat, majd 180 °C fokon hőlégkeverésen megsütöm, a végén grill fokozatra kapcsolok.
7. Lépés
Tálalok, a tányérra 2 db gombát, 2 db krumplit és 3 szelet paradicsomot helyezek és petrezselyem-levéllel díszítek.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 764 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
463 kcal -
Zsír
14,5 g -
Koleszterin
82 mg -
Szénhidrát
65 g -
Cukor
6,3 g -
Fehérje
21,1 g