Nyári cukkinis pite
2012-07-20- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Ki gondolta volna, hogy a pite nem csak édesen, hanem sósan is kiváló, akár még főételként is, levesek után fogyaszthatjuk.
Ezeket szerezd be:
- 3 reszelt cukkini
- 1/2 csésze mogyoróhagyma
- 3-4 apróra vágott friss snidling
- 10 dkg mozzarella sajt
- 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 1/2 csésze liszt
- 1 tk sütőpor
- 2/3 csésze tej
- 1 tk olívaolaj
- 2 nagy tojás
- 1/2 tk só
- friss bors ízlés szerint
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Finoman olajozzunk vagy vajazzunk ki egy pite sütőformát. Keverjük össze a lereszelt cukkinit, a gyöngyhagymát, a snidlinget, a mozzarella sajtot egy tálban.
2. lépés
Szitáljuk a lisztet át, majd keverjük el a sütőporral, sorban jöhet hozzá a többi hozzávaló. Öntsük össze a cukkinis keverékkel. Az egész tésztát öntsük a kivajazott sütőformába szórjuk meg a reszelt parmezán sajttal, és süssük 30-35 percig, vagy amíg a tetején a sajt megbarnul.
Hagyd állni legalább 5 percig tálalás előtt.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 477 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
125,3 kcal -
Zsír
4,8 g -
Fehérje
8,1 g -
Szénhidrát
13,1 g