Sonkával-tejföllel-sajttal töltött gomba
2015-03-12- Típus: Töltött gomba receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Nem éppen diétás étel, de nagyon finom, így bátran ajánlom mindenkinek!
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg csiperkegomba (5 db óriási)
- 5 szelet bacon
- 10 dkg csülöksonka felvágott
- 1 dl tejföl
- 10 dkg sajt (francia)
- 3 db burgonya
- 0.5 db póréhagyma
- 1 db paradicsom
- 5 szál kakukkfű
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- morzsolt kakukkfű (ízlés szerint)
- morzsolt bazsalikom (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- zsír (kolbász)
- olívaolaj
1. lépés
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, belekarikázom egy serpenyőben, melyben kolbászzsír van. Sózom, borsozom. Erre jön a karikára vágott póréhagyma. Ezt is megszórom sóval, borssal.
2. lépés
A gombák törzsét kiveszem, ezt majd másra használom. A gombafejeket ráhelyezem a zöldségekre. Ezeket megtöltöm a kockára vágott sonkával, kanalazok rá tejfölt. Melléjük teszem a négybe szeletelt paradicsomot. Sózom, borsozom.
3. lépés
A sajtot lereszelem, s a gombákra halmozom. Megszórom borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal és oregánóval. Elrendezem a kakukkfű-ágakat, locsolok rá olívaolajat.
4. lépés
A serpenyőt beteszem a 180 °C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverés mellett 30 percig sütöm. Eddigre már a zöldségek is megsültek, s a sajt is szépen megpirult. Lehet tálalni.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 788 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1050 kcal -
Zsír
65,2 g -
Koleszterin
157 mg -
Szénhidrát
66,7 g -
Cukor
9,2 g -
Fehérje
56,2 g