Diós-ananászos kalács

2015-01-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

A megmaradt, szikkadt kalács felhasználására egy ötlet.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db fonott kalács
  • 1 doboz ananász
  • darált dió + cukor
  • mazsola
  • 4 tojás
  • 4-5 dl tej
  • 3-4 ek méz (v. cukor)
  • 2 ek cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 2-3 ek őszibaracklekvár
  • reszelt citromhéj

1. Lépés

Egy közepes méretű tepsit kivajazni. A kalácsot nem túl vastag szeletekre felvágni, majd egy sort a tepsibe helyezni.

2. Lépés

A tojások sárgáját a tejjel, a vanília aromával, a cukorral állandó keverés mellett felforralni, majd a felét rálocsolni a kalácsszeletek tetejére.

3. Lépés

A darált diót összekeverni ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, mazsolával és reszelt citromhéjjal, majd a felét rászórni a kalács tetejére (én nem mértem a diót, jó sokat kevertem össze).

4. Lépés

Ezután rátenni az ananászt és megcsorgatni a mézzel. Tetejét befedni a maradék kalácsszeletekkel, majd meglocsolni a maradék tejjel. Végül rászórni a megmaradt diós keveréket.

5. Lépés

Előmelegített sütőbe, közepes lángon kb. 30 percig sütni. Közben a tojások fehérjét egy csipet sóval és 2 ek porcukorral kemény habbá verni, majd hozzáadni a lekvárt és még pár pillanatig tovább verni, hogy jól összekeveredjen.

6. Lépés

A kalácsot kivenni a sütőből, majd egyenletesen a tetejére simítani a habot és visszahelyezni a sütőbe. Mérsékelni a lángot és 15-20 perc alatt készre sütni. A hab inkább csak száradjon, mint süljön, akkor jó ha szép aranybarna színt kap.

Sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyni, majd porcukorral megszórva tálalni.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 846 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas kalács

  • Hokkaido kalács

  • Fahéjas napkalács

  • Pihe-puha foszlós kalács

  • Narancsos márványkalács

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    739 kcal
  • Zsír

    21.9g
  • Szénhidrát

    113g
  • Fehérje

    25.1g
  • Koleszterin

    174mg
  • Cukor

    45.2g