Kolbásszal és sajttal töltött gombafejek
2015-07-12- Típus: Töltött gomba receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Kolbásszal és sajttal töltött gombát készítettem paradicsommal és finom parázskrumplival.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg csiperkegomba (kb. 11 db)
- 15 dkg csípős-füstölt kolbász
- 6 db újkrumpli
- 1 db paradicsom
- 10 db koktélparadicsom
- 4 dkg füstölt sajt
- olívaolaj
- 0.5 dl víz
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 2 szál petrezselyem
- 2 db chilipaprika
1. lépés
A gombákat megmosom, törzsüket eltávolítom, berakom egy nagy nyél nélküli serpenyőbe. Középre kerülnek a krumplik és a paradicsom, a szélére pedig a koktélparadicsom. Öntök rá kevés vizet és olajat. Fűszerezem. Lefedem, s a tűzhelyen párolom 15 percig.
2. lépés
Közben vágok 11 szelet kolbászt, s lereszelem a sajtot.
3. lépés
Majd megforgatom a zöldségeket, a gombára teszek 1-1 szelet kolbászt, újra fűszerezem, s fedő nélkül berakom a 180 °C fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen újabb 15 percig. Ezután a gombákra szórom a sajtot, s visszateszem a sütőbe 10 percre.
4. lépés
Tálaláskor a tányérra szedem a zöldségek felét, dekorálom petrezselyemlevéllel és chilivel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 312 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
491 kcal -
Zsír
33,2 g -
Koleszterin
84 mg -
Szénhidrát
23,9 g -
Cukor
5,8 g -
Fehérje
25,6 g